Hyppää sisältöön

Liiton luottamusjohdossa uusia kasvoja ja konkareita

Mielenterveyden keskusliitto jatkaa osin tutuilla, osin uusilla kasvoilla. Liiton historian ensimmäinen verkkoliittokokous sujui erinomaisesti. Puheenjohtajana jatkaa Tarmo Raatikainen Kuusamosta.

Liittokokous valitsi lauantaina 12.12. puheenjohtaja Tarmo Raatikaisen jatkoon selvällä äänienemmistöllä. Hallitus meni melkein kokonaan uusiksi.

Tarmo Raatikaisella on pitkä kokemus liiton luottamustehtävistä. Ennen edellistä puheenjohtajakauttaan 2017-2020 hän toimi liiton valtuuston puheenjohtajana 2014 – 2017.

Raatikainen on ollut Kuusamon mielenterveyden tuki ry:n puheenjohtaja kymmenen vuotta. Lisäksi hän on ollut pitkään aktiivinen Kuusamon kunnallispolitiikassa ja Vasemmistoliiton valtakunnallisissa luottamustehtävissä.

Koulutukseltaan 57-vuotias Raatikainen on kasvatustieteen maisteri. Hän työskentelee parhaillaan kyläkoulun johtajaopettajana ja on toiminut myös luokan- ja erityisopettajana.

Tarmo Raatikainen nosti Mielenterveyden keskusliiton tuleviksi painopisteiksi järjestöjen rahoituksen ja keskinäisen yhteistyön, nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveyden vahvistamisen, digitalisaation edistämisen sekä mielenterveysongelmiin liittyvän stigman poistamisen.

Hallituksessa kaksi täysin uutta kasvoa

Liittokokous valitsi hallitukseen Mirva Heinon Porista, Eveliina Lafghanin, Riikka Niemisen ja Satu Ojalan Helsingistä, Johanna Pappilan Jyväskylästä, Markus Raivion Porvoosta, Raimo Tillin Kuopiosta ja Päivi Vuokila-Oikkosen Oulusta.

Eveliina Lafghani ja Riikka Nieminen ovat kokonaan uusia kasvoja liiton luottamushallinnossa. Markus Raivio puolestaan on ainoa, joka kuului myös edelliseen hallitukseen.

Mirva Heino toimi edellisen kolmivuotiskauden valtuuston varapuheenjohtajana. Valtuustosta tuttuja ovat myös Satu Ojala, Johanna Pappila, Raimo Tilli ja Päivi Vuokila-Oikkonen.

Liittovaltuuston jäsenet

Liittovaltuuston jäsenet ovat:

Markku Forsström, Vesa Himanen, Jaana Holmström, Asko Husso, Tiina Hyttinen, Mikko Hyötyniemi, Sami Juntunen, Mervi Juuri

Mikko Kangas, Johanna Karelahti, Ritva Kemppainen, Rosa-Maria Keskivaara, Riitta Korhonen, Tarja Korhonen, Mika-Petri Lauronen, Eliisa Lindvall-Ez-Zyraoy

Juha Myller, Jukka Niemi, Pasi Parpala, Veli-Matti Saajala, Tuula Samulin, Seppo Sundman, Rauli Taimi, Arja Tuomioja ja Pia Vahekoski.

Artikkelia päivitetty 12.12. klo 16.51: lisätty hallitukseen valitut. Päivitys 13.12. klo 10.45: korjattu ingressiin hallituksen valinnan päivä. Päivitys 13.12. klo 14.34: lisätty liittovaltuuston jäsenet ja päivitetty ingressi sekä vaihdettu kuva.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.