Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako kokemusasiantuntija?

18-36 vuotiaille, jotka haluavat olla mukana kun mielenterveysasioista puhutaan

17.9.2019, klo 10:00 - 4.12.2019, klo 16:00

Hae
IISALMI
Missä
Omat avaimet -hankkeen tilat, Savonkatu 22 L 2
Ilmoittautumisaika
6.8.2019, klo 09:00 - 2.9.2019, klo 16:00
Osallistujia enintään
12
Lisätietoja antaa
Tuula Laitinen 050 383 1938, tuula.laitinen@mtkl.fi tai Tarja Tikkanen 040 450 8630, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haluaisitko avata mielenterveysasioita omien kokemuksiesi kautta kuulijoille, tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville nuorille ja rohkaista heitä omalla esimerkilläsi: Vaikeistakin asioista selviää ja sairauden kanssa voi elää elämää iloineen ja suruineen.
 
Kaksiosaisessa koulutuksessa saat eväitä kokemusasiantuntijana toimimiseen. Kokemusasiantuntijana sinulla on mahdollisuus hyödyntää omia kokemuksiasi sairastumisesta, toipumisesta ja toipumisen vaiheista, kun kerrot mielenterveysasioista muille. Saat myös tukea itsetuntemukseen.

Harjoittelemme yhdessä oman tarinan rakentamista, jakamista ja rajaamista turvallisessa ympäristössä. Työstämme kunkin tarinoita ja tutkailemme niitä suhteessa yksityiseen ja yhteiseen kokemukseen. 

Vahvistamme vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja ja valmennamme osallistujia yhteistyöhön ammattihenkilöstön kanssa.
 
Koulutukseen kuuluu myös itsenäisesti toteutettavia välitehtäviä. Kurssilaiset kirjoittavat välitehtävänä esimerkiksi oman elämäntarinansa esitettävään kuntoon. Tarinat esitetään toisillekin lähiopetuspäivinä ja saadaan samalla esiintymiskokemusta.
 
Kurssilla tutustut lisäksi toisiin tuleviin kokemusasiantuntijoihin ja pääset vaihtamaan ajatuksia ja ideoita.
 
Kurssipäivät: 17.9 - 18.9. ja jatko-osa samalle ryhmälle 3.12. - 4.12.
sekä 20.9. Ylä-Savon SOTEn koulutuspäivän psykiatrisista häiriöistä ja yhteistyöstä päihde ja mielenterveyspalvelujen kanssa.
 
Kellonajat: 10:00 – 16:00
Kouluttajat: Tuula Laitinen ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto sekä vertaisohjaaja ja Ylä-Savon SOTEn koulutuspäivänä psykiatrian ylilääkäri Teijamari Laasonen-Balk.

Hae mukaan: 2.9. mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 10.9. mennessä
Mukaan mahtuu: 12 henkilöä

Kenelle: Nuorille aikuisille (18-36 vuotiaille), jotka haluavat olla mukana silloin kun mielenterveysasioista puhutaan ja avata aihetta omilla, ainutlaatuisilla kokemuksillaan sairastumista ja toipumisesta.

Mitä maksaa: Osallistuminen on maksutonta. Maksamme osallistujien matkakulut Iisalmen seudulla. Kurssipäivinä tarjoamme myös lounaan.

HUOM!
Ylä-Savon SOTEn koulutuspäivä osoitteessa: Mielenterveys- ja päihdepalvelut, Iisalmen sairaala, Riistakatu 23, Iisalmi

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.