Hyppää sisältöön

Mistä apua?

Tarvitsetko tietoa tai kaipaatko kuuntelijaa? Jos sinulla on huoli omasta tai läheisesi mielenterveydestä, omat keinot ovat hukassa, koet olevasi yksin huolesi kanssa tai mietit, mistä saisit apua, soita tai chattaa meille. Et ole tilanteesi kanssa yksin. Jutellaan ja etsitään yhdessä ratkaisua asiaasi.

Yksinäisyys. Alakulo. Ahdistavat ajatukset. Miten rahat riittävät? Miten jaksaisin töissä?  Asumisen ongelmat. Keskeytyneet opinnot. Erikoiset tuntemukset. Mistä voisin saada apua ja hoitoa? Mistä taloudellista tukea? Ja miten selvitä lomakkeiden täyttämisestä? Huoli puolison jaksamisesta tai äidin terveydestä. Miksi kukaan ei ehdi kuunnella eikä ymmärrä tilannettani? Miten jaksan eteenpäin? Mistä saisin lisää voimia arkeeni?

Sinun ei tarvitse tarkkaan tietää, mitä kysyä tai sanoa. Jutellaan yhdessä ja mietitään asiaasi. Ratkotaan arjen pulmia ja murheita, juuri sinun lähtökohdistasi. Etsitään tilanteeseesi käytännön ratkaisuja. Olipa tilanteesi mikä tahansa, et ole siinä yksin.

Kun soitat meille, soitat aina oikeaan paikkaan.

Neuvontapalveluista saat tukea, ohjausta ja neuvontaa aina, kun koet olevasi neuvoton ja epätietoisuus aiheuttaa turhautumista, hämmennystä ja hätää. Neuvomme myös läheisiä ja ammattilaisia!

Neuvomme puhelimen lisäksi  myös chatissä ja Helsingissä, Kuopiossa ja Turussa myös kasvotusten. Linjoilla tavoitat halutessasi kuntoutusneuvojan, jolle arjen kiemurat ja haastavatkin tilanteet ovat tuttuja tai vertaisneuvojan eli mielenterveysongelmia itse kokeneen ihmisen, joka todella ymmärtää, mistä puhut.

Olemme lisäksi koonneet sinulle tietopaketteja sosiaalietuuksista, oikeusturvasta sekä työelämästä ja sairastumisesta.

Kasvokkain tapahtuva neuvontapalvelu on toistaiseksi suljettu koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi.

Puhelinneuvonta

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta: 0203 91920

  • Arkisin klo 10–15
  • Langan päässä: Ammattilainen, joka tuntee arjen kiemurat haastavissakin tilanteissa
  • Puhelun hinta: 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/minuutti
  • Lue lisää valtakunnallisesta mielenterveysneuvonnasta

Vertaistukipuhelin: 0800 177599 *

* Vertaistukipuhelin on jäänyt tauolle toiminnan kehittämistä varten. Päivitämme tietoa palvelun avautumisesta kevään aikana.

Kysy mielenterveyteen liittyvistä sosiaalietuuksista 040 756 0578

  • Joka arkipäivä klo 12–14
  • Riikka Mettälä, sosiaalityön asiantuntija

Kysy mielenterveyteen liittyvistä oikeus- ja lakiasioista 040 843 2104

  • Joka arkipäivä klo 12–14
  • Oskari Korhonen, lakimies

Valoa-chat www.mtkl.fi

  • Joka arkipäivä klo 12–15 vastaamassa mielenterveysalan ammattilainen

* Vertaispalvelun Valoa-chat klo 15–18 on jäänyt tauolle toiminnan kehittämistä varten. Päivitämme tietoa palvelun avautumisesta kevään aikana.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.