Hyppää sisältöön

Mielenterveysneuvontaa puhelimitse

Mielenterveysneuvontaa puhelimitse: 0203 91920

  • Tiistaista torstaihin klo 10–15
  • Langan päässä: Ammattilainen, joka tuntee arjen kiemurat haastavissakin tilanteissa
  • Puhelun hinta: Liittymäsopimuksesi mukaisesti

Valtakunnallisen mielenterveysneuvonnan numeroon voit soittaa, kun tarvitset tukea tai neuvontaa mihin tahansa mielenterveyteen liittyvässä asiassa. Puhelimeen vastaa kokenut Mielenterveyden keskusliiton sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, joka tietää, millaisia haasteita mielenterveysongelmat voivat tuoda elämään.

Ei ole mitään erityistä teemaa, jonka vuoksi asiakkaamme ovat meihin yhteydessä. Usein ei ole mitään selvää kysymystäkään. Eikä tarvitsekaan olla. Pelkkä tunne riittää. Ollaan yhteydessä. Älä jää yksin.

Soita, vaikka et tiedä mitä sanoisit. Sanotaan hei tai ollaan hiljaa luuriemme päässä, sekin voi helpottaa.

Kun oma tai läheisesi tilanne askarruttaa

Meillä on laaja kokemus mielenterveysongelmista ja niiden kanssa elämisestä. Voit soittaa meille jos oma tai läheisesi tilanne askarruttaa. Soittaaksesi et tarvitse mitään valmista kysymystä, jolloin lähdemme purkamaan tilannetta siitä olosta tai tilanteesta, joka sinulla on soiton hetkellä.

Voit soittaa itsesi tai läheisesi puolesta. Autamme hahmottamaan tilanteen, ja mietimme, miten tilanteessa voisi päästä eteenpäin. Autamme myös kuuntelemalla, sillä usein tilanteen ääneen sanominen voi jo auttaa. 

Ammatissaan mielenterveysongelmia kohtaaville

Mielenterveyden ongelmat ovat hyvin yleisiä, ja siksi moni kohtaa niitä myös työssään. Jos kohtaat työssäsi mielenterveysongelmia, etkä tiedä mikä olisi paras tapa edetä, autamme sinuakin.

Jos mielenterveysasioista ei ole puhuttu työyhteisössä ennenkuin ne akuutisti nousevat esiin, voi jään murtaminen olla siltä osin hankalaa. On kuitenkin tärkeää, että mielenterveydestä voidaan puhua avoimesti, sillä lämmin ilmapiiri auttaa kaikkia jaksamaan työssään.

Tuet, etuudet ja kuntoutus

Mielen sairastuminen ei ole niin yksiselitteistä kuin esimerkiksi kuumeeseen sairastuminen. Mielenterveyteen liittyvä hoitoon pääsy ja diagnoosit ei ole suoraviivaista, ja sairastuminen tuo usein arjessa selviytymisen lisäksi haasteita raha-asioihin. Tukiin ja etuuksiin liittyvät asiat eivät aina ole yksiselitteisiä, ja vielä vaikeammilta ne voivat tuntua silloin, kun jaksaminen on valmiiksi kortilla. 

Autamme sinua selvittämään, mihin palveluihin ja etuuksiin olet oikeutettu ja mistä niitä voi hakea. 

Lue myös usein kysytyt kysymykset sosiaaliturvasta.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.