Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivo ammattilaisen työvälineenä

Ammattilaisille, joiden asiakkaan arjessa on mielenterveysongelmia

15.10.2019, klo 09:00 - 16.10.2019, klo 16:00

Ilmoittaudu
LAPPEENRANTA
Missä
Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta, Brahenkatu 1
Ilmoittautumisaika
6.8.2019, klo 09:00 - 11.10.2019, klo 16:00
Osallistujia enintään
30
Lisätietoja antaa
Tuula Laitinen 050 383 1938, tuula.laitinen@mtkl.fi tai Merja Matilainen 040 450 8256, merja.matilainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Mitä on toivo ja miten sitä herätellään? Miten voimavaroja voi vahvistaa? Millainen kohtaaminen auttaa asiakasta eteenpäin? Onko mahdollista toipua sairaudesta ja oireista huolimatta? Millainen on sairaan hyvä elämä?
 
Kaksipäiväsessä koulutuksessa perehdymme toivon herättelyyn, unelmiin kannustamiseen, hyvän huomaamiseen, voimavarojen kartoitukseen ja asiakkaan selviytymiskyvyn vahvistamiseen. Lisäksi käsitellään kokonaisvaltaista hyvinvointia, verkostojen rakentamista ja niiden merkitystä toipumisen tukena. Tutustumme konkreettisiin työvälineisiin, joiden avulla voi ohjata sekä ryhmiä että yksilöitä ja joita voi käyttää myös oman ja työryhmän hyvinvoinnin tukena.
 
Koulutuksen sisältö perustuu Mielenterveyden keskusliitossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehiteltyyn voimavarapohjaiseen työotteeseen asiakastyössä, toivon herättelyyn työvälineenä, toipumiseen tähtäävään näkökulmaan ja järjestökentän pitkäaikaiseen kenttä- ja kokemustietoon mielenterveysongelmia kokevien ihmisten arjesta.
Koulutuksessa tehdään runsaasti ryhmätöitä, keskusteluja ja kokemuksellisia harjoituksia. Jokaisessa koulutuksessa on mukana kokemusasiantuntija, joka kertoo omasta toipumisestaan.
 
 
Ajankohta: 15. - 16.10.
Kellonajat: 9:00-16:00

Kenelle: Kaikille mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille.
Kouluttajat: Tuula Laitinen ja Merja Matilainen, Mielenterveyden keskusliitto

Kurssille mahtuu: 30 henkilöä
Ilmoittautuminen: 8.10.. mennessä

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.