Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sykäys luovan kirjoittamisen pariin

Kaikille mielenterveysyhdistysten ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita luovasta kirjoittamisesta. Mitään aiempaa kokemusta ei tarvita.

19.4.2021, klo 10:30 - 26.4.2021, klo 14:30

Hae
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
10.3.2021, klo 09:00 - 12.4.2021, klo 16:00
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Nina Tuittu 040 723 8682 tai nina.tuittu@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haluatko kirjoittaa, mutta et tiedä, kuinka aloittaisit? Iloisia uutisia – haaveesi on toteutettavissa!
Luovan kirjoittamisen kurssi järjestetään juuri siksi. Kirjoittaminen on hyvä keino käsitellä omia tunteitaan ja kokemuksiaan, ja kokeneen kirjailijan opastuksella pääset hyvään alkuun. 
 
Hyvä alku on kirjoittaa itselleen, mutta kirjoittaa voi myös toiselle, vertaiselle. Tai sitten voit kirjoittaa täysin kuvitteellista tekstiä. Fiktiota kirjoittamalla pääsee hyvin pakoon arjen huolia ja häiritseviä ajatuksia.
 
Kurssilla teemme lyhyitä harjoituksia ja etsimme yhdessä kirjoittamisen iloa. Päätät itse, mitä kerrot ja mitä jätät kertomatta - omia asioitaan ei tarvitse tuoda julki, ellei itse halua. Kirjoittaminen on kuitenkin hyvä tapa kurkistaa ulos yksinäisyydestä.  
 
Saat sysäyksen sanojen ja tekstien maailmaan sekä vinkkejä siihen, kuinka voittaa tavallisimmat kirjoittamisen esteet. Saat rohkaisua kaikenlaiseen kirjoittamiseen ja vinkkejä myös siihen, kuinka omaelämänkerrallisen tekstin voi etäännyttää itsestään.     

Keskustelemme kirjoittamisesta: tarkastelemme tekstejä yhdessä kurssin ohjaajan ja muiden kurssilaisten kanssa, saamme ja annamme palautetta toisillemme. Tekstin jakaminen muiden kanssa ei ole välttämätöntä. Voit myös esittää kurssin ohjaajalle kysymyksiä kirjoittamiseen tai kirjailijan työhön liittyen.
 
Kurssi sisältää lyhyen ennakkotehtävän, joka lähetetään sinulle ennen kurssia. Kurssipäivien välisellä viikolla kirjoitat harjoitustehtävää kotona. Kurssin aikana saat yhdestä tekstistäsi (valitset sen itse) ohjaajan kirjallisen palautteen. 


Kurssipäivät: ma 19.4. ja ma 26.4.2021
Kellonaika: 10:30 - 14:30

Ohjaajat: Kirjailija Tiina Martikainen ja Nina Tuittu, kulttuurituottaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Kaikille mielenterveysyhdistysten ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita luovasta kirjoittamisesta. Mitään aiempaa kokemusta ei tarvita.

Miten osallistun ja mitä se tarkoittaa: Tarvitset toimivan nettiyhteyden, laitteen, jolla nettiin pääset sekä sähköpostiosoitteen.
Luovan kirjoittamisen kurssit järjestetään Teamis-alustalla, lähetämme sinulle sähköpostitse liittymislinkin kurssipäivän aamuna.

Mukaan mahtuu: 20
Hae mukaan: viimeistään 12.4. mennessä
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle viimeistään 14.4.

 
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.