Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Ehkä joskus vielä töihin - Ohjattu ryhmä

Mielenterveydellisten syiden takia työelämän jättäneille tai ihmisille, jotka eivät vielä ole työelämään ehtineet, mutta kuitenkin siitä haaveilevat

2.11.2021, klo 00:00 - 30.11.2021, klo 00:00

Hae
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
5.8.2021, klo 09:00 - 27.10.2021, klo 23:59
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi tai Esko Poutanen 040 678 4282, esko.poutanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

”Missä sä oot nykyisin töissä?”. Usein ensimmäinen kysymys vanhalle tutulle, jota ei ole pitkään aikaan nähnyt. Entäs jos en missään? Pitkään aikaan. Tai koskaan. Sairastuminen tipautti työelämästä. Sisällä myllertävät häpeä ja huonommuuden tunne. Myös ajastus työelämästä pelottaa. Entä jos en jaksakaan? Tipahdan taas?
 
Työelämä voi pitkän tauon jälkeen tuntua pelottavalta, tai tosi kaukaiselta, jos et ole koskaan vielä työelämässä ollutkaan. Mitä kaikkea pitää osata ja jaksaa - riitänkö? Osaanko rajata ja mitä oikeasti haluan? Jaksanko vielä joskus olla töissä? Olenko mitään, jos en ole töissä? Yhteiskunnalle vain taakka?
 
Entä mistä tiedän, olenko valmis yrittämään? Ja miten selitän puuttuvat vuodet? Onko mahdollista, että sairastuminen ja toipuminen ovatkin tuoneet mukanaan uusia taitoja?
 
Kurssilla pilkotaan jättimäisiksi kasvaneita huonommuuden tunteita, tarkastellaan silmästä silmään pelkoja ja silputaan uskomuksia. Kaivetaan vahvuuksia naftaliinista ja pilkotaan tavoitteita sopiviksi askeliksi. Etsitään yhdessä keinoja palautumiseen ja rentoutumiseen.

Miten: Edetään jakso kerrallaan. Aiheita käydään läpi ammattilaisen ja vertaisohjaajan kanssa. Vaihdamme ajatuksia keskustelupalstalla, kirjoitamme aiheiden herättämistä ajatuksista ja tunteista. Kurssi ei sisällä kasvokkaisia kohtaamisia. Saat sähköpostitse ohjeet, kuinka pääset mukaan kurssialustalle.

Paikka: Campwire
Ajankohta: 2.11. - 30.11.2021
Kellonaika: Sinä päätät!

Ohjaajat: Paula Paloheimo, Esko Poutanen ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Mielenterveydellisten syiden takia työelämän jättäneille tai ihmisille, jotka eivät vielä ole työelämään ehtineet, mutta kuitenkin siitä haaveilevat.

Mukaan mahtuu: 20
Hae mukaan: Viimeistään 27.10.
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 28.10.
 
JAKSOT
 
02.11. Tunnemöykyt työn tiellä
09.11. Onko minulla arvo(j)a
16.11. Jos kokemukset ovatkin vahvuuksia
23.11. Tavoitteena työ – kuoppia ja kiertoteitä
Kurssialusta on auki 30.11. saakka.

Ohjeet

Huomioithan hakulomaketta täyttäessäsi, että osallistujavalinnat tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Joten täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.