Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Elefantti palasissa? Keinoja opintoahdistukseen ja opintojen yksinäisyyteen

Opiskelijoille, jotka kaipaavat keinoja ja näkökulmia opintojumiin, opintojen yksinäisyyteen ja ahdistukseen

20.4.2022, klo 17:00 - 20.4.2022, klo 19:00

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
11.1.2022, klo 07:00 - 19.4.2022, klo 10:00
Osallistujia enintään
290
Lisätietoja antaa
Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Odotitko innolla opiskeluelämän alkua? Ja sitten huomaatkin, että päivät täyttyvät useammin stressistä, ahdistuksesta ja yksinäisyydestä kuin opiskelijabileistä ja uusiin ihmisiin tutustumisesta. Miksi opiskelu tuntuu niin yksinäiseltä?
 
Ahdistusta lisää vielä se, että opinnot tuntuvat olevan ihan jumissa. Mikään ei etene. Luku- ja kirjoitusurakat uuvuttavat. Eikä oikein tiedä, miten jumia lähtisi purkamaan.
 
Et tosiaan ole ainoa, josta tuntuu siltä!
 
Elefantti palasissa? -verkkotapahtuma tarjoaa konkreettisia keinoja ja uusia näkökulmia tilanteisiin, joissa opinnot tuntuvat elefantin kokoiselta möhkäleeltä, josta ei saa millään kiinni.


Paikka: Zoom
Ajankohta: Ke 20.4.
Kellonajat: 17 - 19

Kenelle: Opiskelijoille, jotka kaipaavat keinoja ja näkökulmia opintojumiin, opintojen yksinäisyyteen ja ahdistukseen.

Mukaan mahtuu: 290
Miten mukaan: Ilmoittaudu 19.4. klo 10 mennessä. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi tapahtumapäivän aamuna.

Mitä maksaa: Ei mitään!

OHJELMA
17.00 - 17.05 Tervetuloa mukaan!
17.05 - 18.00 Keinoja opiskelun yksinäisyyteen: Miten löytää oma porukkansa?
Opiskeluaika saattaa yllättäen tuntua yksinäiseltä, vaikka ympärillä on paljon uusia ihmisiä. Ehkä muutit uudelle paikkakunnalle, sosiaaliset verkostot jäivät kotipaikkakunnalle ja kaikki on vähän uutta ja vierasta. Varsinkin ujon ihmisen voi olla vaikea löytää omaa porukkaansa.
 
Pandemia-aika ja etäopinnot eivät myöskään ole helpottaneet tunnetta opiskelun yksinäisyydestä. Erilaiset mielenterveysongelmat kuten masennus, ahdistuneisuus tai paniikkihäiriö saattavat osaltaan vaikeuttaa tutustumista, jopa kotoa lähtemistä. Ymmärtäisivätkö toiset opiskelijat, miksi luentosaliin on vaikea astua? Mikä avuksi?
 
Keskustelemassa:  Päivi Kohta Nyyti ry:stä, Anna Pöllönen Mielenterveyden keskusliitosta/Omat Avaimet -toiminnasta sekä kokemusasiantuntijat Maija ja Matias.

18.00 - 18.05 Pieni tauko
18.05 - 19.00 Keinoja opintojumiin – onko niitä?
Tenttikirjat tuijottavat syyttävästi pöydän nurkalta. Pitäisi lukea yli satoja sivuja. Miten ihmeessä sen ehtii? Stressaa. Kuinka selättää aloittamisen vaikeus, aikatauluttaa opiskelua?  Miten lukea niin, että ehtii kaiken ja jotain jäisi vielä muistiinkin?
Mitä on kerroksellinen lukeminen? Ja miten opeteltu tieto pysyisi päässä? Kuinka lähestyä ulkoa opeteltavia listoja, vaikkapa kielten sanoja?
 
Lopputyön kirjoittaminen vasta ahdistaakin. Pää tuntuu ihan tyhjältä, ja tietokoneen ruudulle ei ilmesty yhtään sanaa. Miten eroon ”valkoisen paperin kammosta”?
Joskus opiskelu on täynnä kysymyksiä, joihin vastausten löytäminen tuntuu elefantin syömiseltä. Niin ei tarvitse olla, jos sinulla on muutama opiskelun perustekniikka hallussasi. 
 
Arja Koponen, erityisopettaja


Yhteistyössä kanssamme: Nyyti ry ja Omat Avaimet-toiminta, Mielenterveyden keskusliitto
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.