Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Huolien hetki: Kun mieli ei voi hyvin – apua Kelan kuntoutuksesta?

Ihmisille, jotka etsivät apua arkeensa ja sekavaan palveluviidakkoon. Tervetulleita ovat myös läheiset ja ammattilaiset, joiden asiakkaiden arkea mielenterveysongelmat hankaloittavat.

25.4.2022, klo 13:00 - 25.4.2022, klo 14:30

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
11.1.2022, klo 07:00 - 22.4.2022, klo 10:00
Osallistujia enintään
250
Lisätietoja antaa
Riikka Mettälä 040 756 0578, riikka.mettala@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Miten pärjään taloudellisesti, jos sairastun? Saako jostain tukea? Entä jos ulosotto uhkaa? Milloin kannattaa olla yhteyksissä sosiaalipalveluihin?
Apua, en saa mitään tolkkua tästä kaikesta!
 
Rahahuolien, tukimuotojen, sosiaalietuuksien ja palveluiden viidakossa voi tulla epätoivoinen, neuvoton ja eksynyt olo. Huolien hetkessä pilkotaan sosiaalityöntekijän ja muiden asiantuntijoiden kanssa huolia pienemmiksi, etsitään keinoja ja ratkaisuja sekä vinkkejä etuuksista ja velkojen kanssa taisteleville.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan verkossa vaihtuvien aiheiden parissa.


Kun mieli ei voi hyvin – apua Kelan kuntoutuksesta?

Tulevaisuus mietityttää ja ahdistaa, kun opiskelu- ja työelämään pääsyä hidastaa psyykkinen sairaus. Tai sitten työelämään paluu todella jännittää pitkän sairasloman jälkeen.
 
Mistä tukea arkea hankaloittaviin asioihin ja mahdollisuus pohtia omia toiveita ja suunnitelmia kaikessa rauhassa? Mitä pitää sisällään Kelan mielenterveyskuntoutus? Millaisia mahdollisuuksia tarjoaa Kela nuorille ja nuorille aikuisille, kun mielenterveyden ongelmat ovat osa arkea?


Paikka: Teams
Ajankohta: 25.4.
Kellonaika: 13.00 - 14.30

Huolia pilkkomassa: Suunnittelijat Ville Räty ja Kirsi Suoraniemi, etuuspalveluiden lakiyksikkö, kuntoutuspalveluiden ryhmä, Kela
Kenelle: Ihmisille, jotka etsivät apua arkeensa ja sekavaan palveluviidakkoon. Tervetulleita ovat myös läheiset ja ammattilaiset, joiden asiakkaiden arkea mielenterveysongelmat hankaloittavat.

Mukaan mahtuu: 250
Ilmoittaudu mukaan: 22.4. kello 10 mennessä
Saat osallistumislinkin sähköpostiisi tapahtumapäivän aamuna.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.