Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Ahdistus kuin usvainen suo - Itseopiskelu

Verkkokurssi itseopiskellen. Kurssi on ikivihreä, voit tulla mukaan milloin tahansa.

15.3.2022, klo 00:00 - 31.3.2022, klo 23:59

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkossa/Kipinä
Ilmoittautumisaika
17.3.2022, klo 07:00 - 31.3.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
500
Lisätietoja antaa
Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi tai Esko Poutanen 040 678 4282, esko.poutanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Se saattaa iskeä kesken kaiken. Kaupassa, kadulla tai kotona. Happivaje. Maa polttaa jalkojen alla. Miljoona katsetta, mihinkään ei pääse pakoon. Tunne siitä, että on kuin ansassa maan alla. Tunnelissa, josta ei löydy ovea. Tai yksin usvaisella suolla.
 
Ahdistus tulee yhtäkkiä, eikä aina tiedä millä hetkellä. Seinät tuntuvan kaatuvan päälle. Elämään astuu helposti pelko, joka syrjäyttää kaiken muun. Kuin olisi aivan tuntemattomassa maisemassa ilman mitään tietoa, mihin suuntaan liikkua. Yksin et kuitenkaan ole. Lukemattomat ihmiset selviävät ahdistuksen kanssa päivittäin.
 
Ahdistuneisuushäiriön kanssa elävät ihmiset kertovat, miltä ahdistus tuntuu ja näyttää. Millaista on arki ahdistus- tai paniikkihäiriön tai pelkojen kanssa? Miten se eroaa monien meistä tuntemasta ahdistuksesta vaikkapa stressitilanteessa? Entä millaista on tarpoa pakko-oireiden suossa, kun ei tule ymmärretyksi?
 
Mikä on auttanut ahdistukseen nopeasti, entä mikä pysyvämmin? Monia keinoja voit kokeilla vaikka heti, osa taas vaatii vähän harjoittelua. Mistä löydät toivoa ahdistuksen keskelle? Mikä saa tiiviiltä sykkyrältä tuntuvan olon avautumaan? Entä mitä toivoisit toisten ihmisten ymmärtävän ahdistuksesta?
 
 
Paikka: Oppimisyhteisö Kipinässä, https://kipina.mtkl.fi.
Ajankohta: Voit tulla mukaan milloin tahansa, vaikka heti.
Kellonajat: Sinä päätät!

Tapa: Itseopiskellen
Kenelle: Juuri sinulle, jolla on jokin ahdistuneisuushäiriö tai sinulle, joka et ole siitä aivan varma. Tai sinulle, joka autat ja tuet työssäsi ihmisiä, joilla on jokin ahdistuneisuushäiriö sekä sinulle, jonka läheisellä on ahdistuneisuushäiriö.   

Ilmoittaudu mukaan: Voit ilmoittautua mukaan heti, mutta hetki pitää maltaa odottaa kurssin aukeamista: Kurssi aukeaa 5.4. klo 9.

Mitä maksaa: Ei mitään!
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.