Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivo ammattilaisen työvälineenä

Kaikille mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille

15.5.2019, klo 09:00 - 16.5.2019, klo 16:00

Ilmoittaudu
LAHTI
Missä
Seurakuntatalo, Veteraanisali, Kirkkokatu 5, 2. krs
Ilmoittautumisaika
8.1.2019, klo 00:00 - 11.4.2019, klo 00:00
Osallistujia enintään
28
Lisätietoja antaa
Jyrki Rinta-Jouppi 046 850 7587, jyrki.rinta-jouppi@mtkl.fi tai Wille Härkönen 050 538 4333, wille.harkonen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Mitä on toivo ja miten sitä herätellään? Miten voimavaroja voi vahvistaa? Millainen kohtaaminen auttaa asiakasta eteenpäin? Onko mahdollista toipua sairaudesta ja oireista huolimatta? Millainen on sairaan hyvä elämä?
 
Kaksipäiväsessä koulutuksessa perehdymme toivon herättelyyn, unelmiin kannustamiseen, hyvän huomaamiseen, voimavarojen kartoitukseen ja asiakkaan selviytymiskyvyn vahvistamiseen. Lisäksi käsitellään kokonaisvaltaista hyvinvointia, verkostojen rakentamista ja niiden merkitystä toipumisen tukena. Tutustumme konkreettisiin työvälineisiin, joiden avulla voi ohjata sekä ryhmiä että yksilöitä ja joita voi käyttää myös oman ja työryhmän hyvinvoinnin tukena.
 
Koulutuksen sisältö perustuu Mielenterveyden keskusliitossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehiteltyyn voimavarapohjaiseen työotteeseen asiakastyössä, toivon herättelyyn työvälineenä, järjestökentän pitkäaikaiseen kenttätietoon ja kokemustietoon.
Koulutuksessa on mukana kokemusasiantuntija, joka kertoo omasta toipumisestaan.
 
Kenelle? Kaikille mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille.
Ajankohta: 15.-16.5.
Paikka: Seurakuntatalo, Veteraanisali, Kirkkokatu 5, 2. krs, 15110 Lahti
Kellonajat: 9:00-16:00
Kouluttajat: Jyrki Rinta-Jouppi ja Wille Härkönen, Mielenterveyden keskusliitto
Ilmoittaudu viimeistään: 30.4.2019
Kurssille mahtuu: 25
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.