Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Trauma kuin menneisyyden mylly - Itseopiskelu

Verkkokurssi Oppimisyhteisö Kipinässä, omaan tahtiin, omiin pohdintoihin. Ihmisille, joilla on traumakokemus tai jotka eivät ole aivan varmoja, voisiko oman olon taakse kätkeytyä trauma.

1.4.2024, klo 00:01 - 30.4.2024, klo 23:59

Ilmoittaudu
Verkkokurssi
Missä
Verkkokurssi/Kipinä
Ilmoittautumisaika
1.4.2024, klo 00:01 - 30.4.2024, klo 23:59
Osallistujia enintään
500
Lisätietoja antaa
Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kuin eläisi pienessä ahtaassa rasiassa. Tai kantaisi selkärepussa polttavia möykkyjä. Tumma ahdistava verkko ympärillä. Muistojen pakoon juoksua.
 
Jatkuva hälytystila päällä. Täydellinen jäätyminen. Huono ja arvoton. Itselle täysin käsittämättömiä vihanpurkauksia. Kyvyttömyys kokea tunteita. Äkillinen putoaminen epätodelliseen ympäristöön ja oma koti tuntuu täysin vieraalta. Pysyvä vierauden tunne. Alituinen pelko hylätyksi tulemisesta. Mikä minulla on?
 
Traumakokemukset, olosuhteista tai äkillisisistä tapahtumista syntyneet, ovat yleisiä. Trauma voi piiloutua syvälle muistin syövereihin tai kätkeytyä kehoon vuosiksi, kunnes eräänä päivänä se hiipii hitaasti tai ryöpsähtää äkillisesti esiin. Mitä tapahtuu, kun trauma alkaa työntyä tajuntaan ja muistot vyöryvät päälle? Olenko ainoa, joka tuntee näin? Et todellakaan.
 
Trauman itse kokeneet ihmiset kertovat millaista elämä traumojen kanssa on. Kuinka oma käytös tai reaktiot ovat aiheuttaneet hämmennystä ja hätäännystä ja miten traumaa on hiljalleen alkanut ymmärtää. Ja kuinka elämä tänä päivänä sujuu.

Saa olla toivoton, silloin kun on toivoton. Mutta anna jonkun muun pitää sitä toivoa yllä.Paikka: Oppimisyhteisö Kipinä: https://kipina.mtkl.fi/
Ajankohta: Kun sinulle sopii. Saat myös käydä kurssia niin pitkään kuin haluat.
Saat sähköpostiisi tunnukset ilmoittautumisen jälkeen, joilla pääset mukaan.

Kellonajat: Sinä päätät!
Tapa: Omassa tahdissa ja itsekseen, itsetuntemukseen ja aiheen ymmärrykseen

Kenelle: Juuri sinulle, jolla on traumakokemus tai sinulle, joka et ole aivan varma, voisiko oman olon taakse kätkeytyä trauma. Tai sinulle, joka autat ja tuet työssäsi ihmisiä, joilla on jokin trauma sekä sinulle, jonka läheinen elää traumakokemuksen kanssa.  

Mitä maksaa: Ei mitään!

Jaksot

  • Mikä on trauma?
  • Miten trauma näkyy elämässä?
  • Mistä apua?
  • Triggereitä ja turvaa
  • Miten ja kenelle puhua traumasta?
  • Toivoa ja voimia

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.