Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Ahdistus kuin usvainen suo - Itseopiskelu

Verkkokurssi Oppimisyhteisö Kipinässä, omaan tahtiin, omiin pohdintoihin. Ihmisille, joilla on ahdistuneisuushäiriö, tai jotka eivät ole siitä aivan varmoja. Aloita kesäkuussa.

1.6.2024, klo 00:01 - 30.6.2024, klo 23:59

Ilmoittaudu
Verkkokurssi
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
24.5.2024, klo 07:00 - 30.6.2024, klo 23:59
Osallistujia enintään
500
Lisätietoja antaa
Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Se saattaa iskeä kesken kaiken. Kaupassa, kadulla tai kotona. Happivaje. Maa polttaa jalkojen alla. Miljoona katsetta, mihinkään ei pääse pakoon. Tunne siitä, että on kuin ansassa maan alla. Tunnelissa, josta ei löydy ovea. Tai yksin usvaisella suolla.
 
Ahdistus tulee yhtäkkiä, eikä aina tiedä millä hetkellä. Seinät tuntuvan kaatuvan päälle. Elämään astuu helposti pelko, joka syrjäyttää kaiken muun.  Yksin et kuitenkaan ole. Lukemattomat ihmiset selviävät ahdistuksen kanssa päivittäin.
 
Ahdistuneisuushäiriön kanssa elävät ihmiset kertovat, miltä ahdistus tuntuu ja näyttää. Millaista on arki ahdistus- tai paniikkihäiriön ja pelkojen kanssa? Entä millaista on tarpoa pakko-oireiden suossa, kun ei tule ymmärretyksi?
 
Mikä on auttanut ahdistukseen nopeasti, entä mikä pysyvämmin? Monia keinoja voit kokeilla vaikka heti, osa taas vaatii vähän harjoittelua. Mistä löydät toivoa ahdistuksen keskelle? Mikä saa tiiviiltä sykkyrältä tuntuvan olon avautumaan?


Paikka: Oppimisyhteisö Kipinä: https://kipina.mtkl.fi/
Ajankohta: Kun sinulle sopii. Saat myös käydä kurssia niin pitkään kuin haluat.
Kellonajat: Sinä päätät!

Tapa: Omassa tahdissa ja itsekseen, itsetuntemukseen ja aiheen ymmärrykseen.
Kenelle: Juuri sinulle, jolla on jokin ahdistuneisuushäiriö tai sinulle, joka et ole siitä aivan varma. Tai sinulle, joka autat ja tuet työssäsi ihmisiä, joilla on jokin ahdistuneisuushäiriö sekä sinulle, jonka läheisellä on ahdistuneisuushäiriö.

Mitä maksaa: Ei mitään!

Jaksot
  • Onko tämä ahdistusta?
  • Mistä ahdistus johtuu?
  • Millaisia tunteita liittyy ahdistukseen?
  • Ahdistus arjessa
  • Mikä auttaa nopeasti?
  • Mikä auttaa pysyvämmin?
  • Miten kertoisin toisille?
  • Mikä tuo toivoa?

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.