Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Ehkä joskus vielä töihin

Ihmisille, jotka unelmoivat työelämästä, kaipaavat elämäänsä uusia tuulia, toivovat tukea ja keinoja lähestyä unelmaansa ja käsitellä aiheeseen liittyviä pelkoja.

28.11.2022, klo 15:00 - 2.12.2022, klo 12:00

Hae
LAUKAA
Missä
Kylpylähotelli Peurunka, Peurungantie 85
Ilmoittautumisaika
9.8.2022, klo 07:00 - 4.11.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
16
Lisätietoja antaa
Isko Kantoluoto 050 306 8379, isko.kantoluoto@mtkl.fi tai Päivi Tonteri 050 308 8980, paivi.tonteri@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Ihanaa, että tämmöinen kurssi on olemassa! Itse elän haastavassa tilanteessa, jossa on haaveita ja unelmia työhön paluusta, mutta voimat eivät vielä vastaa toiveita.


”Missä sä oot nykyisin töissä?”. Usein ensimmäinen kysymys vanhalle tutulle, jota ei ole pitkään aikaan nähnyt. Entäs jos en missään? Pitkään aikaan. Tai koskaan. Sairastuminen tipautti työelämästä. Sisällä myllertävät häpeä ja huonommuuden tunne. Myös ajastus työelämästä pelottaa. Entä jos en jaksakaan? Tipahdan taas?
 
Työelämä voi pitkän tauon jälkeen tuntua pelottavalta, tai tosi kaukaiselta, jos et ole koskaan vielä työelämässä ollutkaan. Mitä kaikkea pitää osata ja jaksaa - riitänkö? Osaanko rajata ja mitä oikeasti haluan? Jaksanko vielä joskus olla töissä? Olenko mitään, jos en ole töissä? Yhteiskunnalle vain taakka?
 
Entä mistä tiedän, olenko valmis yrittämään? Ja miten selitän puuttuvat vuodet? Onko mahdollista, että sairastuminen ja toipuminen ovatkin tuoneet mukanaan uusia taitoja?
 
Kurssilla pilkotaan jättimäisiksi kasvaneita huonommuuden tunteita, tarkastellaan silmästä silmään pelkoja ja silputaan uskomuksia. Kaivetaan vahvuuksia naftaliinista ja pilkotaan tavoitteita sopiviksi askeliksi. Etsitään yhdessä keinoja palautumiseen ja rentoutumiseen.
Jos työelämäpohdinnat ovat elämässäsi ajankohtaisia, voit käsitellä aihetta itseopiskellen tai ohjatussa ryhmässä.
 

Kurssipäivät: 28.11. - 2.12.
Kellonajat: ma 28.11. aloitetaan klo 15 ja pe 2.12. lopetellaan klo 12   
Muoto: Kurssilla yövytään ja se sisältää täysihoidon  
  
Ohjaajat: Isko Kantoluoto, Päivi Tonteri ja vertaisohjaaja Mielenterveyden keskusliitto    
Kenelle: Ihmisille, jotka unelmoivat työelämästä, kaipaavat elämäänsä uusia tuulia, toivovat tukea ja keinoja lähestyä unelmaansa ja käsitellä aiheeseen liittyviä pelkoja ja jotka ovat mielenterveydellisten syiden takia jättäneet työelämän tai eivät vielä ole työelämään ehtineet. 
   
Mukaan mahtuu: 16  
Hae mukaan: 4.11. mennessä    
Mistä tiedän, mahduinko mukaan:  Kerromme sinulle 8.11.
   
Kustannukset: Korvaamme osallistujille hakemusta vastaan kurssin matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Omavastuu matkakuluista on 25 €/suunta. 

Ohjeet

Huomioithan hakulomaketta täyttäessäsi, että osallistujavalinnat tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Joten täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.