Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Ehkä joskus vielä töihin - ohjattu kurssi

Verkkokurssi Kipinässä. Ihmisille, jotka unelmoivat työelämästä, kaipaavat elämäänsä uusia tuulia, toivovat tukea ja keinoja lähestyä unelmaansa ja käsitellä aiheeseen liittyviä pelkoja ja jotka ovat mielenterveydellisten syiden takia jättäneet työelämän tai eivät vielä ole työelämään ehtineet.

7.5.2024, klo 00:01 - 5.6.2024, klo 23:59

Hae
Verkkokurssi
Missä
Verkkokurssi/Kipinä
Ilmoittautumisaika
10.1.2024, klo 07:00 - 6.5.2024, klo 18:00
Osallistujia enintään
30
Lisätietoja antaa
Isko Kantoluoto 050 306 8379, isko.kantoluoto@mtkl.fi tai Päivi Tonteri 050 308 8980, paivi.tonteri@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

”Missä sä oot nykyisin töissä?”. Usein ensimmäinen kysymys vanhalle tutulle, jota ei ole pitkään aikaan nähnyt. Entäs jos en missään? Pitkään aikaan. Tai koskaan. Sairastuminen tipautti työelämästä. Sisällä myllertävät häpeä ja huonommuuden tunne. Myös ajastus työelämästä pelottaa. Entä jos en jaksakaan? Tipahdan taas?
 
Työelämä voi pitkän tauon jälkeen tuntua pelottavalta, tai tosi kaukaiselta, jos et ole koskaan vielä työelämässä ollutkaan. Mitä kaikkea pitää osata ja jaksaa - riitänkö? Jaksanko vielä joskus olla töissä? Olenko mitään, jos en ole töissä?
 
Entä mistä tiedän, olenko valmis yrittämään? Ja miten selitän puuttuvat vuodet?
 
Pilkotaan jättimäisiksi kasvaneita huonommuuden tunteita, tarkastellaan silmästä silmään pelkoja ja silputaan uskomuksia. Kaivetaan vahvuuksia naftaliinista ja pilkotaan tavoitteita sopiviksi askeliksi.

On ollut mukavaa tuntea aitoa innostusta ja jopa odotusta aina aamuisin, että pääsee tutustumaan uusiin sisältöihin ja muiden viesteihin.


Paikka: Oppimisyhteisö Kipinä: https://kipina.mtkl.fi/
Ajankohta: 7.5. - 5.6.
Uusi jakso ilmestyy aina tiistaisin, keskustelu jatkuu 5.6. saakka

Kellonaika: Sinä päätät! 
 
Ohjaajat: Päivi Tonteri, Isko Kantoluoto ja vertaisohjaajat Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Ihmisille, jotka unelmoivat työelämästä, kaipaavat elämäänsä uusia tuulia, toivovat tukea ja keinoja lähestyä unelmaansa ja käsitellä aiheeseen liittyviä pelkoja ja jotka ovat mielenterveydellisten syiden takia jättäneet työelämän tai eivät vielä ole työelämään ehtineet.
Voit olla eläkkeellä, kuntoutustuella, työttömänä tai sairauslomalla.

Miten: Käymme kurssin teemoja läpi yhdessä ammattilaisen ja vertaisohjaajan kanssa. Etenemme jakso kerrallaan ja keskustelemme kurssin sisällön herättämistä ajatuksista ja tunteista.
Pohdimme muun muassa sitä mikä juuri sinua voi auttaa nykyisessä tilanteessasi. Et ole yksin ja yhdessä olemme enemmän. Toisten kertomuksista ja ajatuksista voit saada tukea ja ideoita oman polkusi hahmottamiseen. Verkkokurssi kestää neljä viikkoa ja vuorovaikutus tapahtuu kirjoittamalla.  

Hakumenettely ja valintakriteerit

Mukaan mahtuu: 30 
Hae mukaan: Viimeistään 29.4.
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 30.4.
 
Jaksot
 
07.05. Tunnemöykyt työn tiellä 
14.05. Onko minulla arvo(j)a 
21.05. Jos kokemukset ovatkin vahvuuksia 
28.05. Tavoitteena työ – kuoppia ja kiertoteitä 
 
Kurssialusta on auki 5.6. saakka. 
 
Mitä maksaa: Ei mitään!
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.