Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

HEVARI ja innostavat kohtaamistyön menetelmät

Kohtaamistyötä tekeville ammattilaisille

7.5.2024, klo 09:00 - 7.5.2024, klo 15:00

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
10.1.2024, klo 07:00 - 6.5.2024, klo 10:00
Osallistujia enintään
220
Lisätietoja antaa
Tuija Nissinen 046 923 0770, tuija.nissinen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kohtaatko työssäsi ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea arkeen? Pohditko, kuinka voisit edistää asiakkaasi mielen hyvinvointia? Kaipaatko ammatilliseen työkalupakkiisi täydennystä niin yksilö- kuin ryhmätyöskentelyyn?
 
Koulutuksessa perehdymme HEVARI – henkilökeskeinen voimavaravalmennus -työmenetelmään, joka on kehitelty pienryhmätyöskentelyyn. Menetelmä tukee identiteetin vahvistumista ja oman näköisen elämän toteutumista ja soveltuu nuorten kanssa työskentelyyn tai vaikkapa vanhemmuuden vahvistamiseen. Lisäksi tutustumme ryhmän ohjaamisen perusasioihin ja taustateorioihin kuten toipumisorientaatioon, ratkaisukeskeisyyteen ja positiiviseen psykologiaan. 

Tutustumme myös Narra-kortteihin työmenetelmänä. Kortit sisältävät sekä realistisia että fantasiamaailmaan liittyviä aiheita ja niitä voi hyödyntää laajasti eri tavoin ryhmäytymisen tukemiseen, yksilötyöhön ja toimijuuden vahvistamiseen. Narra-kortit sopivat hyvin niin vertaisohjaajille kuin ammattilaisten työn tueksi.

Koulutuksessa pääset itse kokeilemaan erilaisia kehollisia ja kirjallisia harjoitteita ja kuulet vinkkejä niiden käyttämiseen.

Kaikki menetelmät on kehitetty Omat avaimet 4you -toiminnassa, yhteistyössä nuorten ja ammattilaisten kanssa. Sisällöt perustuvat Aspa-säätiön henkilökeskeiseen työotteeseen sekä Mielenterveyden keskusliiton voimavaravalmennukseen.


Paikka: Teams
Ajankohta: 7.5.
Kellonajat: 9.00-15.00

Kouluttajat: Omat avaimet 4you-toiminnan työntekijät ja kokemustoimija
Kenelle: Kohtaamistyötä tekeville ammattilaisille

Mukaan mahtuu: 220
Ilmoittaudu viimeistään: 6.5. klo 10 mennessä

Mitä maksaa: Ei mitään!

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.