Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Huolien hetki: Miten jaksat, läheinen?

Ihmisille, jotka etsivät apua arkeensa ja sekavaan palveluviidakkoon. Tervetulleita ovat myös läheiset ja ammattilaiset, joiden asiakkaiden arkea mielenterveysongelmat hankaloittavat.

8.4.2024, klo 13:00 - 8.4.2024, klo 14:30

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
10.1.2024, klo 07:00 - 5.4.2024, klo 10:00
Osallistujia enintään
295
Lisätietoja antaa
Riikka Mettälä 040 756 0578, riikka.mettala@mtkl.fi tai Merja Smahl 046 851 2284, merja.smahl@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Miten sosiaaliturvan käy vuonna 2024? Mitä leikataan? Tai jäädytetään? Mitkä muutoksista koskettavat mielenterveyden ongelmia kokevia ihmisiä? Entä oletko pohtinut oman olon ja arjen kuvaamista erilaisiin hakemuksiin? Miksi toimintakyvyn kuvaaminen on niin tärkeää? Vai viekö läheisesi asioiden hoito leijonanosan arjestasi? Tarvitsetko itse tukea? Saako tästä kukaan mitään tolkkua?
 
Tukimuotojen, sosiaalietuuksien ja palveluiden viidakossa voi tulla epätoivoinen, neuvoton ja eksynyt olo. Huolien hetkessä pilkotaan sosiaalityöntekijän ja muiden asiantuntijoiden kanssa huolia pienemmiksi ja etsitään keinoja ja ratkaisuja.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan verkossa vaihtuvien aiheiden parissa.

Miten jaksat, läheinen?

Sairastuiko läheisesi mielenterveyden sairauteen? Ovatko omat voimasi vähissä tai jo ihan lopussa? Pohditaan yhdessä miten läheisen sairastuminen vaikuttaa elämään, milloin voisi saada omaishoidon tukea ja mistä apua muuten voi hakea ja pyytää.

Paikka: Zoom
Ajankohta: 8.4.
Kellonaika: 13.00-14.30

Huolia pilkkomassa: Riikka Mettälä ja Merja Smahl, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Ihmisille, jotka etsivät apua arkeensa ja sekavaan palveluviidakkoon. Tervetulleita ovat myös läheiset ja ammattilaiset, joiden asiakkaiden arkea mielenterveysongelmat hankaloittavat.

Mukaan mahtuu: 295
Ilmoittaudu mukaan: 5.4. kello 10 mennessä. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi tapahtumapäivän aamuna.

Mitä maksaa: Ei mitään!

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.