Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Kulttuurista hyvää mieltä

Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.

25.4.2023, klo 11:00 - 25.5.2023, klo 15:00

Hae
SODANKYLÄ
Missä
Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19
Ilmoittautumisaika
11.1.2023, klo 07:00 - 13.4.2023, klo 16:00
Osallistujia enintään
14
Lisätietoja antaa
Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kauniit kuvat saavat hymyn huulille, omien ajatusten kirjoittaminen tuo helpotusta. Piirtäminenkin oli lapsena mukavaa, voisikohan sitä kokeilla aikuisenakin?  Arki tuntuu kuitenkin raskaalta ja toivo kaukaiselta. Sairastumisen myötä elämä on kapeutunut.  Toivoisit jotain uutta, mutta et oikein tiedä mitä haluaisit. 
 
Mitä voisin tehdä oman hyvinvointini eteen? Miten päivät tuntuisivat paremmilta? Miten löytäisin jälleen toivoa sairauden takaa? Voisiko kulttuurista saada omaan arkeen hyvinvointia ja lisää voimavaroja? Kurssilla emme keskity ongelmiin, vaan ennen pitkää tuleviin parempiin päiviin.
 
Erilaiset pienetkin kulttuuri- ja taide-elämykset voivat tarjota kaikille aisteille kokemuksia, rauhoittumista ja rentoutumista, voimaa sekä uusia ajatuksia ja näkökulmia. Juttelemme niistä asioista, mitkä kurssilaisia kiinnostavat ja kokeilemme pieniä ilmaisu- ja taideharjoituksia. Aikaisempaa osaamista ei tarvita, halu kokeilla riittää. Lähdetään yhdessä kokeilemaan, miten kulttuuri voi vaikuttaa hyvinvointiimme, niin mieleen kuin kehoonkin. 
 
Yhdessä asioita tehden voimme saada kokemuksia siitä, miten päivät tuntuisivat paremmilta ja arki sujuisi. Ja miten toivo pikkuhiljaa herää. Pääset vaihtamaan pienessä ryhmässä ajatuksia toisten ihmisten kanssa, jotka ovat - ihan samoin kuin sinä - kokeneet sairastumisen.  
 
Mukaan voit tulla helposti ihan omana itsenäsi, mitään ei tarvitse osata ennakkoon. Voit olla mukana omien voimavarojesi mukaan.


Kurssipäivät: 25.-27.4. ja 25.5.
Kellonajat: 11.00-15.00
Muoto: Kurssilla käydään kotoa käsin

Ohjaajat: Sanna Hyry ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.  Voit olla eläkkeellä, kuntoutustuella, työttömänä tai sairauslomalla.

Mukaan mahtuu: 14 
Hae mukaan: 3.4. mennessä  
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 4.4.
 
Mitä maksaa: Ei mitään!
Korvaamme osallistujille hakemusta vastaan kurssipäivien matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Omavastuu matkakuluista on 5 €/suunta/päivä.   
Kurssipäivinä tarjoamme lounaan ja kahvit.
 
Huom! Yli 50 km päästä tuleville mahdollisuus maksuttomaan majoitukseen

Yhteistyössä: Lapin hyvinvointialue, Sodankylän kunta

Paperinen hakulomake osoitteeseen:
Mielenterveyden keskusliitto
Oulun aluetoimisto
Sanna Hyry
Kirkkokatu 23 B 1
90100 Oulu
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.