Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Meidän arki, hyvä arki

Lapsiperheille, joissa toinen tai molemmat vanhemmat kokevat mielenterveyden ongelmia ja haluavat lisätä ymmärrystään sairastamisen vaikutuksista perheen arkeen ja lapsiin sekä vahvistaa omia voimavarojaan.

3.8.2023, klo 15:00 - 6.8.2023, klo 12:00

Hae
LAUKAA
Missä
Kylpylähotelli Peurunka, Peurungantie 85
Ilmoittautumisaika
11.1.2023, klo 07:00 - 26.6.2023, klo 12:00
Osallistujia enintään
8
Lisätietoja antaa
Merja Smahl 046 851 2284, merja.smahl@mtkl.fi tai Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Joskus elämässä käy niin, ettei voi olla sellainen vanhempi kuin oli ajatellut. Vaikeinakin aikoina haluaa kuitenkin olla paras mahdollinen vanhempi lapselleen. Miten kertoa omasta sairastumisesta sopivasti ja lasta huolestuttamatta? Mikä auttaisi lasta?
 
Kun vanhempi sairastuu, lapsen voi olla vaikea ymmärtää, mistä on kyse. Miksi tuttu äiti tai isä on jatkuvasti pahalla mielellä ja itkee enemmän kuin nauraa? Lapsi alkaa helposti kantaa paitsi huolta, myös enemmän vastuuta perheessä ja patoaa usein omat tunteensa taka-alalle.
 
Miten puhua lapselle sairastumisesta ja siitä, mihin kaikkeen sairaus perheenne arjessa vaikuttaa? Etsitään yhdessä käytännön keinoja ja tukea niihin hetkiin, kun jaksaminen vanhempana tuntuu erityisen vaikealta. Muitakin ihmisiä on kuin pelkkä perhe. Löytyisikö lapselle tukea isovanhemmista, kummeista, naapurista, harrastuksista tai tukiperheestä?
 
Puhutaan tunteiden näyttämisestä ja keskustelun keinoista. Vaikka perheessä toisella vanhemmista tai molemmilla on mielenterveyden ongelmia, kaikenlaiset tunteet suuttumuksesta iloon, niiden näyttäminen ja niistä puhuminen ovat sallittuja.
 
Pohditaan riittävän hyvää vanhemmuutta. Entä kuinka olla tukena puolisolle ja lapselle silloinkin, kun omat voivat ovat vähissä?
 
Lapset saavat tukea omien tunteidensa käsittelyyn vanhemman sairastaessa. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäkausittain jaetuissa ryhmissä ammattilaisen ohjaamana.


Paikka: Kylpylähotelli Peurunka, Peurungantie 85, Laukaa
Ajankohta: 3.-6.8.
Kellonaika: aloitetaan 3.8. klo 15 ja lopetetaan 6.8. klo 12.
Muoto: Kurssilla yövytään ja se sisältää täysihoidon 
 
Ohjaajat: Sanna Hyry, Merja Smahl ja vertaisohjaajat, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Lapsiperheille, joissa toinen tai molemmat vanhemmat kokevat mielenterveyden ongelmia ja haluavat lisätä ymmärrystään sairastamisen vaikutuksista perheen arkeen ja lapsiin sekä vahvistaa omia voimavarojaan.

Lapset ovat tervetulleita mukaan ja heille on omaa ohjelmaa ikäkausittain jaetuissa ryhmissä ammattilaisen ohjaamana. 

Miten mukaan kurssille

Mukaan mahtuu: 8 perhettä   
Hae mukaan: Viimeistään 26.6.
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 27.6.

Mitä maksaa: Ei mitään! Matkakulut voidaan korvata hakemusta vastaan kurssin jälkeen. Matkakulut korvataan halvimman kulkuneuvon mukaan.


Paperinen hakulomake osoitteeseen:
Mielenterveyden keskusliitto
Oulun aluetoimisto
Sanna Hyry
Kirkkokatu 23 B 1
90100 Oulu

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.