Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Meidän arki, hyvä arki - PERHEKURSSI

Ovatko perheenne voimavarat vähissä? Askarruttaa, miten vanhemman tai vanhempien sairaus vaikuttaa lapseen ja miten puhua siitä lapsen kanssa? Entä miten sairaus vaikuttaa vanhemmuuteen ja perheen arkeen?

25.8.2021, klo 00:00 - 26.9.2021, klo 15:00

Hae
KUOPIO
Missä
Kylpylä-Hotelli Rauhalahti, Katiskaniemen 8
Ilmoittautumisaika
7.1.2021, klo 09:00 - 6.8.2021, klo 16:00
Osallistujia enintään
8
Lisätietoja antaa
Merja Smahl 046 851 2284, merja.smahl@mtkl.fi tai Pirjo Metsätanta 040 562 4773, pirjo.metsaranta@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Ovatko perheenne voimavarat vähissä? Askarruttaa, miten vanhemman tai vanhempien sairaus vaikuttaa lapseen ja miten puhua siitä lapsen kanssa? Entä miten sairaus vaikuttaa vanhemmuuteen ja perheen arkeen?   
  
Kurssilla saatte apua ja käytännön neuvoja arkeenne, tukea ja vahvistusta vanhemmuuteen niille hetkille, kun jaksaminen tuntuu vaikealta sekä tietoa siitä, mikä suojaa lasta. Saatte myös keinoja keskustella lapsen kanssa vanhemman sairaudesta.
Mietitään yhdessä myös perheen sisäisen vuorovaikutuksen vahvistamista ja tuiki tärkeiden turvaverkostojen rakentamista. Kun toinen sairastuu, usein puolison jaksaminen on myös koetuksella.
 
Kurssi alkaa Teams- tapaamisilla, jotka ovat perheen vanhemmille/vanhemmalle ja kahden yön yli kestävälle viikoloppu kurssi tapaamiseen ovat perheen lapsetkin tervetulleita mukaan. Lapset saavat apua ja tukea omien tunteidensa käsittelyyn vanhemman sairastaessa.
 
Kurssilla pääsette lisäksi vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia toisten samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa.
 
Kurssipäivät: Teams tapaamiset 25.8 klo 17-18.30 /  8.9.klo 17-18.30  sekä  24 -26.9  Hotelli Rauhalahti, Kuopio
Kellonajat: 24.9. aloitamme kello 15 ja 26.9. lopetamme kello 15
Muoto: Vanhempien tapaamiset Teams-verkkoalustalla sekä koko perheen yöpyvä viikonloppu sisältäen täyshoidon.

Ohjaajat: Merja Smahl ja Pirjo Metsäranta, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Lapsiperheille, joissa toinen tai molemmat vanhemmat kokevat mielenterveyden ongelmia ja haluavat lisätä ymmärrystään sairastamisen vaikutuksista perheen arkeen ja lapsiin sekä vahvistaa omia voimavarojaan. Perheiden yhteisessä viikonlopussa työskennellään aikuisten ja lasten ryhmissä sekä koko porukalla. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäkausittain jaetuissa ryhmissä ammattilaisten ohjaamana.

Mukaan mahtuu: 8 perhettä
Hae kurssille: 6.8. mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Kerromme sinulle viimeistään 9.8.

Kustannukset: Korvaamme matkakulut kurssin jälkeen halvimman kulkuneuvon mukaisesti, kuitteja vastaan. Omavastuu 5€ /suunta/hlö
 

Paperisen hakulomakkeen voit postittaa osoitteeseen:
Mielenterveyden keskusliitto
Pirjo Metsäranta
Verkatehtaankatu 4
20100 Turku

Ohjeet

Täytäthän hakemuslomakkeen huolellisesti, valitsemme kurssin osallistujat tietojen perusteella.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.