Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Mikä tässä on niin vaikeaa?

Ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään koskaan ehtineetkään mielenterveydellisistä syistä. Sinulla on riittävästi voimia vaikeidenkin asioiden pohtimiseen ja tykkäät käsitellä asioita kirjoittamalla.

28.11.2023, klo 00:01 - 18.12.2023, klo 23:59

Hae
Verkkokurssi
Missä
Verkkokurssi/Kipinä
Ilmoittautumisaika
9.8.2023, klo 07:00 - 19.11.2023, klo 23:59
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Terhi Kimmelma-Paajanen 040 572 9119, terhi.kimmelma-paajanen@mtkl.fi tai Päivi Tonteri 050 308 8980, paivi.tonteri@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Taas tässä samassa kuopassa. Taas pyörimässä tällä samalla kehällä. Yrität punnertaa muutosta, mutta mikään ei tunnu auttavan. elämäsi tuntuu menevän aina samaa syvään kaivautunutta rataa. Uuvuttaa ja turhauttaa! Samat kelat pyörivät päivästä toiseen: et pysty, et jaksa, muutkin osaa, selviytyy ja toipuu, miksi et sinä… V**uttaa, itkettää, pelottaa. Miten täältä noustaan ylös?
 
Jonkin pitää muuttua, näin ei voi jatkaa eikä jaksaa. Mutta minkä? Ja miten? Miten oppia sietämään sietämättömiä tunteita? Miten olla uskomatta kiduttavaa mieltä? Ja miten taas kerran jaksaisi tehdä tärkeitä ja hyvää tekeviä juttuja, kun on niin monta kertaa epäonnistunut ja romahtanut?
 
Pysähdytäänkö hetkeksi yhdessä pohtimaan: Mikä on sinulle tärkeää? Mikä on sinun juttusi? Mitä jos ei ole hajuakaan omasta jutusta ja kaikki muut tuntuvat tietävän mitä tekevät?
 
Kuulet kurssilla toisten ihmisten kokemuksia ja tarinoita: Miltä on tuntunut, kun elämä on pelkkää mustaa? Onko sieltä päässyt pois? Entä millaista on elämä oireiden kanssa, jotka eivät ehkä kokonaan poistu? Kurssilta saat tietoa ja työkaluja, jotka auttavat kohtaamaan vaikeita ajatuksia ja tunteita, ja tunnistamaan ja käsittelemään omaa sisäistä puhetta. Saat keinoja huomata itsellesi aidosti tärkeitä asioita – vaikeista olotiloista huolimatta.
 
Kurssilla ei ole tapaamisia kasvotusten vaan keskustelut käydään kirjoittamalla keskustelupalstalla, sinulle parhaiten sopivana aikana, nimimerkillä.


Paikka: Oppimisyhteisö Kipinä: https://kipina.mtkl.fi/
Ajankohta: 28.11.-18.12.
Kellonaika: Sinä päätät!

Ohjaajat: Päivi Tonteri, Terhi Kimmelma-Paajanen ja vertaisohjaajat, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään koskaan ehtineetkään mielenterveydellisistä syistä. Voit olla esimerkiksi eläkkeellä, kuntoutustuella, työttömänä tai sairauslomalla. Sinulla on riittävästi voimia vaikeidenkin asioiden pohtimiseen ja tykkäät käsitellä asioita kirjoittamalla.

Miten mukaan kurssille

Mukaan mahtuu: 20
Hae mukaan: 19.11. mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 20.11.

Mitä maksaa: Ei mitään!


KURSSIJAKSOT
 
28.11. Kuuntele nyt kerrankin!
 Mitä kuuluu juuri nyt?
 
05.12. Saisinko edes hetken rauhaa?
 Tutustu sisäiseen piiskuriin ja muihin pään asukkeihin. Kannattaako niitä uskoa?
 
12.12. Kenen elämää elän?
 Miten mennä kohti itselle tärkeitä asioita? Osaanko, jaksanko?

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.