Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Opinnot kuin loputon pitäisi - Itseopiskelu

Risteyskohdassa? Verkkokurssi Oppimisyhteisö Kipinässä, omaan tahtiin, omiin pohdintoihin. Opiskelijoille, jotka kaipaavat tukea opinnoissaan jaksamiseen. Aloita kesäkuussa.

1.6.2024, klo 00:01 - 30.6.2024, klo 23:59

Ilmoittaudu
Verkkokurssi
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
24.5.2024, klo 07:00 - 30.6.2024, klo 23:59
Osallistujia enintään
500
Lisätietoja antaa
Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Tuntuuko, että opinnot vaan jumittavat? Tuntuvat muodottomalta möhkäleeltä, josta ei saa otetta. Pitäisi, pitäisi, pitäisi. Mutta mikään ei etene. Kuin tahmeassa liisterissä istuisi? Mikään ei nappaa ja motivaatio on kateissa? Vaikea jaksaa opintostressiä, kun myös mielenterveysongelmat ovat osa arkea?
 
Sanoiko joku joskus, että opiskeluaika oli elämän parasta aikaa? Innolla aloitetuista opinnoista ehti jo kadota kaikki ilo. Arki on kuin sammunut sädetikku. Oma mieli kuin ilottomalla ilmapallolla. Pelkkää sinnittelyä, huonoa omaa tuntoa tekemättömästä, jaksamattomuutta. Et todellakaan ole ainoa, josta tuntuu siltä!
 
Kurssilla pohditaan unelmia ja pelkoja, ylisuorittamisen kuormitusta, stressiä, motivaatiota, järkäleiltä tuntuvien asioiden pilkkomista pienemmäksi sekä opintojen ja muun arjen kanssa tasapainoilua. Millaisia keinoja toisilla opiskelijoilla on ollut käsitellä stressiä ja jaksamattomuutta? Miten muut ovat päässeet jumitilanteesta eteenpäin?

Se helppous – sai edetä omaan tahtiin.


Paikka: Oppimisyhteisö Kipinä: https://kipina.mtkl.fi/
Ajankohta: Voit tulla mukaan milloin tahansa, vaikka heti.
Kellonajat: Sinä päätät!

Tapa: Omassa tahdissa ja itsekseen, itsetuntemukseen ja aiheen ymmärrykseen.
Kenelle: Opiskelijoille, jotka kaipaavat tukea opinnoissaan jaksamiseen.

Mitä maksaa: Ei mitään!

Huom! Tämä kurssi ei ole suoritus muiden joukossa! Tehtäviä ja harjoituksia voit kokeilla, jos siltä tuntuu, ja edetä ihan omaan tahtiisi. 

Jaksot
  • Hiipuvatko voimat?
  • Stressin uumenissa
  • Ihan jumissa
  • Mikä riittäisi? Hellitä hieman, jooko!
  • Unohditko unelmat?

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.