Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Rytmiä arkeen

Alueen ihmisille, jotka toivovat pientä muutosta arkeensa, mielen hyvinvoinnin tukea ja ovat valmiita etsimään kadoksissa olevaa arkirytmiään. Sinulle, joka olet jättänyt työelämän tai et ole vielä työelämään ehtinytkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.

3.9.2024, klo 09:00 - 1.10.2024, klo 15:00

SEINÄJOKI
Missä
Toimintojen talo, Kasperinviita 13
Ilmoittautumisaika
24.5.2024, klo 07:00 - 16.8.2024, klo 23:59
Osallistujia enintään
16
Lisätietoja antaa
Kati Rantonen 046 920 6427, kati.rantonen@mtkl.fi tai Henri Savolainen 046 851 4583, henri.savolainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Tuntuuko, että sohvasta on tullut paras ystäväsi ja olet vähän jumittunut kotiympyröihisi? Ulos ei oikein houkuta lähteä. Heräät yöllä klo 3 ja laitat kahvipannun porisemaan? Päivällä taas voisit nukkua vaikka koko päivän. Nälän tunnetta ei tule ja välillä vetäiset väkisin voileivän. Tai sitten voisit napostella sipsejä ja suklaata aamusta iltaan?

Tuntuuko tutulta? Niin on monella muullakin. Oman arjen tapojen ja rytmin muuttaminen ei ole ihan helppo asia. Se vaatii pientä pysähtymistä ja pohtimista. Vaikkapa millainen liikkuja minä olen? Tykkäänkö lähteä ulos yksin, kaverin kanssa vai ryhmässä? Hikiliikuntaa vai rauhallista? Sauvakävelyä, tanssia, uintia vai pitkä kävely koiran kanssa? Ehkä mieluiten metsään termospullon kanssa ja syksyisen luonnon tarkkailua?

Entä milloin sinulle olisi hyvä hetki mennä nukkumaan? Mikä auttaa nukahtamaan tai saamaan uudelleen unen päästä kiinni, kun yöllä heräät? Mikä olisi sinulle helpoin tapa tuoda vaihtelua ja väriä ruokailuhetkiin?

Aina voimia ei ole riittävästi suuriin muutoksin, ja onkin tärkeä, ettei omia voimiaan ylitä. Ja varmasti moni asia onkin jo kunnossa arjessasi. Mutta ihan pienetkin muutokset arjen rytmissä tukevat paitsi mielesi hyvinvointia ja terveyttä sekä omassa kodissasi asumista mahdollisimman pitkään.

Millainen olisi juuri sinulle sopiva, pieni muutos? Olisitko valmis kokeilemaan? Arjen asioita pohdimme yhdessä ryhmän kanssa, jossa muilla osallistujilla on ihan samanlaisia sohvajumituksia ja yökukkumisia kuin sinullakin.


Kurssipäivät: 3.9. ja 1.10.
Kellonaika: 9.00-15.00

Muoto: Alueen ihmisille. Kurssilla ei yövytä.
Ohjaaja: Henri Savolainen ja Kati Rantonen, Mielenterveyden keskusliitto sekä Teija Viljanen ja Jussi Rinne, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kenelle: Alueen ihmisille, jotka toivovat pientä muutosta arkeensa, mielen hyvinvoinnin tukea ja ovat valmiita etsimään kadoksissa olevaa arkirytmiään. Sinulle, joka olet jättänyt työelämän tai et ole vielä työelämään ehtinytkään mielenterveydellisten syiden vuoksi. Voit olla eläkkeellä, kuntoutustuella, työttömänä tai sairauslomalla.

Mukaan mahtuu: 16
Hae mukaan: 16.8. mennessä puhelimitse: Teija Viljanen 044 418 1828 tai Jussi Rinne 044 418 1422, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 27.8.

Yhteistyössä: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen työikäisten asumisen tuki

 

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.