Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako kokemusasiantuntija?

Ihmisille, jotka haluavat toimia toivon tuojina ja kertoa omia kokemuksiaan sairastumisesta, toivon heräämisestä ja toipumisesta.

8.2.2023, klo 10:00 - 15.6.2023, klo 16:00

Hae
HÄMEENLINNA
Missä
Wetterhoffin talo, Wanha Kutomo -sali, 2. krs., Wetterhoffinkatu 4, Hämeenlinna
Ilmoittautumisaika
11.1.2023, klo 07:00 - 27.1.2023, klo 23:59
Osallistujia enintään
16
Lisätietoja antaa
Tarja Tikkanen 040 450 8630, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Onko sinulla kokemusta mielenterveyden ongelmista ja siitä miten niistä on mahdollisuus toipua? Jouduitko rakentamaan kaiken uudelleen ja nyt elämä on taas löytänyt uomansa? Olet ehkä palannut töihin tai opiskelemaan tai pian palaamassa? Haluaisitko tuoda toivoa toisille ja rohkaista omalla esimerkilläsi? Miten toivo palasi ja toipuminen alkoi?
 
Haluaisitko kertoa toisille, että vaikeistakin asioista selviää ja sairauden kanssa voi elää iloineen ja suruineen? Sinun kokemuksillasi ja tarinallasi on merkitystä. Vaikeat kokemukset voivat kääntyä vahvuudeksesi, jolla autat toisia.
 
Koulutuksessa harjoittelemme kokemusasiantuntijana toimimista niin kasvotusten kuin verkossa. Opettelemme, kuinka hyödyntää sinun kokemuksiasi sairastumisesta, toipumisesta ja sen vaiheista, kun kerrot aiheesta muille. Kuinka jäsentää omaa elämää tarinaksi?
 
Harjoittelemme yhdessä oman tarinan rakentamista, jakamista ja rajaamista pienessä, tutussa ryhmässä. Työstämme kunkin tarinoita ja tutkailemme yhteisesti jaettuja kokemuksia.
 
Harjoittelemme vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja ja pohdimme, millainen on sujuva yhteistyö ammattilaisen ja kokemusasiantuntijan välillä.
 
Koulutuksessa on tapaamisia niin kasvotusten kuin verkossa. Lisäksi tehdään välitehtäviä tapaamisten välillä. Yksi välitehtävistä on oman elämäntarinan kirjoittaminen. Tarinat esitetään toisille kurssilaisille.
 
Kurssilla tutustut toisiin tuleviin kokemusasiantuntijoihin ja pääset vaihtamaan ajatuksia ja ideoita.

 
 
Paikka: Wetterhoffin talo, Wanha Kutomo -sali, 2. krs., Wetterhoffinkatu 4, Hämeenlinna
Verkkotapaamiset: Teams-alustalla

Ajankohta: 8.2.- 15.6.
Kouluttajat: Päivi Rissanen, Tarja Tikkanen ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Ihmisille, jotka haluavat toimia toivon tuojina ja kertoa omia kokemuksiaan sairastumisesta, toivon heräämisestä ja toipumisesta.

Mukaan mahtuu: 16
Hae mukaan: 27.1. mennessä
Mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 31.1.

Mitä maksaa: Osallistuminen on maksutonta. Tarjoamme lounaan ja kahvit lähikoulutuspäivinä. Matkakulut korvataan edullisimman kulkuneuvon mukaan, omavastuuosuus on 5 €/suunta. Mahdollisia majoituskuluja ei korvata.

Kurssipäivät

Osa 1  
Hämeenlinnassa 8.–9.2.
klo 10–16
 
Osa 2 
Verkossa 14.3.                                                         
klo 13–15

Osa 3
Verkossa 9.5.
klo 13–15
 
Osa 4
Hämeenlinnassa 14.–15.6.
klo 10–16
 

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.