Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako vertaisohjaaja?

Kajaanin alueella asuville, mielenterveyden ongelmia kokeneille ihmisille, jotka haluavat tuoda toivoa toisille ja toimia vertaisena

31.8.2021, klo 09:00 - 17.11.2021, klo 16:00

Hae
KAJAANI
Missä
Kartanohotelli Karolineburg, Karoliinantie 8
Ilmoittautumisaika
5.8.2021, klo 09:00 - 15.8.2021, klo 16:00
Osallistujia enintään
16
Lisätietoja antaa
Tarja Tikkanen 040 450 8630, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haluaisitko tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville ihmisille? Tukea toisten toipumista kertomalla omista kokemuksistasi, kuuntelemalla ja keskustelemalla? Haluaisitko toimia vertaisohjaajana?
 
Jos haaveilet vertaisryhmän ohjaamisesta ja toisten tukemisesta, mutta mietityttää vähän uskallatko, osaatko tai jaksatko: Sinun ei todellakaan tarvitse olla täydellinen ja osata mitään ennakkoon! Riittää, että sinulla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden ongelmista, halu kannustaa toisia ja olla ihminen ihmiselle. Jos sinulla on vielä ripaus rohkeutta sekä sopivasti herkkyyttä ymmärtää erilaisia tapoja olla, toimia ja toipua, olet juuri sopiva henkilö kurssille.
 
Tuemme sinua käyttämään omaa elettyä elämääsi kaikkine kipukohtineen, rosoineen ja haurauksineen vahvuutena ja työkaluna toisten tukemisessa. Opit ryhmänohjaajan perusvalmiuksia, ryhmän perustamista ja pelisääntöjen laatimista. Harjoittelemme yhdessä sitä, miten välitämme toivoa, ohjaamme toisia löytämään voimia tuovia asioita elämäänsä, miten selvitä haastavista tilanteista ja kuinka huolehtia omasta jaksamisesta ohjaajana. Lisäksi saat perustietoa Mielenterveyden keskusliitosta ja tutustut toisiin, tuleviin vertaisohjaajiin.
 
Kerro meille hakemuksessasi itsestäsi: Miksi innostuit kurssista, haluaisitko toimia vertaisohjaajana ja onko sinulla jotain aiempaa kokemusta vertaistuki- tai kokemusasiantuntijatoiminnasta. Ei tarvitse olla, vaan pelkkä into ja asenne riittävät, mutta ei siitä aiemmasta kokemuksesta haittaakaan ole!
 
 
Paikka: Kartanohotelli Karolineburg, Karoliinantie 8, Kajaani
Verkkopäivät: Teams
Muoto: Kotoa käsin
 
Kouluttajat: Tuula Laitinen, Tarja Tikkanen ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Kajaanin alueella asuville, mielenterveyden ongelmia kokeneille ihmisille, jotka haluavat tuoda toivoa toisille ja toimia vertaisena.

Mukaan mahtuu: 16
Hae mukaan: 15.8. mennessä
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle viimeistään 20.8.
 
Mitä maksaa: Ei mitään! Korvaamme myös osallistujien matkakulut Kajaanin alueella, halvimman kulkuneuvon mukaan. Kurssipäivinä Kajaanissa tarjoamme lounaan ja kahvit.

Kurssipäivät

Osa 1 
Kajaanissa 31.8. – 1.9. klo 9 - 16
 
Osa 2 
Verkossa 15.9.  klo 14 - 16         

Osa 3
Verkossa 6.10. klo 14 - 16
 
Osa 4
Kajaanissa 16.11. – 17.11. klo 9 - 16

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.