Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Suorittajasta itsensä ystäväksi?

Muutosta elämäänsä toivoville ja pientä sysäystä kaipaaville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään koskaan ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.

20.1.2023, klo 12:00 - 24.2.2023, klo 14:00

Hae
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
21.11.2022, klo 07:00 - 12.1.2023, klo 23:59
Osallistujia enintään
10
Lisätietoja antaa
Terhi Kimmelma-Paajanen 040 572 9119, terhi.kimmelma-paajanen@mtkl.fi tai Päivi Tonteri 050 308 8980, paivi.tonteri@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Vaaditko itseltäsi paljon? Onko sairaudesta toipuminenkin suorittamista? Tuntuvatko jopa kivat asiat välillä raskailta? Miten kohtelet itseäsi vaikeina hetkinä? Moititko itseäsi usein? Toivoisitko voivasi olla itsellesi ystävällisempi, mutta et pysty tai osaa?
 
Myötätunto itseä kohtaan tarkoittaa sitä, että kohtelet itseäsi, kuten kohtelisit henkilöä, josta välität. Oma olo helpottuu silloin, kun pystyy olemaan itselleen ystävällinen. Myös omia kykyjä ja taitoja on vaikea edes huomata tai hyödyntää, jos jatkuvasti soimaa itseään.
 
Opetellaan huomaamaan, miten itseäsi oikeastaan kohtelet sekä tunnistamaan tunteita, toiveita ja tarpeita. Kurssilla harjoitellaan myötätunnon taitoja, joita voi oppia lisää läpi elämän.
 
Pohdimme yhdessä myötätuntoa eri teemojen kautta, teemme myötätuntoa herätteleviä harjoituksia ja jaamme kokemuksia pienessä ryhmässä.


Paikka: Teams
Ajankohta: 20.1.-24.2.
Kellonajat: 12.00-14.00
 
Ohjaajat: Terhi Kimmelma-Paajanen, Päivi Tonteri ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Muutosta elämäänsä toivoville ja pientä sysäystä kaipaaville ihmisille, jotka
ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään koskaan ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi. Voit olla esimerkiksi eläkkeellä, kuntoutustuella, työttömänä tai sairauslomalla.

Mukaan mahtuu: 10
Hae mukaan: 12.1. mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 13.1.
 
Mitä maksaa: Ei mitään! Tarvitset vain toimivan verkkoyhteyden ja laitteen, jolla pääset verkkoon.


KURSSIJAKSOT

20.01.  Mikä ihmeen myötätunto?
27.01.  Huomaanko tämän hetken?
03.02.  Sisäinen piiskuri puhuu taas?
10.02.  Viha, ilo, suru, häpeä - kaikki tunteet sallittuja!
17.02.  Tulenko kuulluksi ja nähdyksi?
24.02.  Arjen tekoja sinulle itsellesi

Ohjeet

Huomioithan hakulomaketta täyttäessäsi, että osallistujavalinnat tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Joten täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.