Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Suukkoja ja säröjä: Mielenterveys sukupolvien ketjussa

Kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä sukupolvien välisistä ihmissuhteista ja mielenterveysongelmista ja joiden omassa elämässä tai perhepiirissä mielenterveyden ongelmat ovat ajankohtaisia.

16.2.2023, klo 14:00 - 16.2.2023, klo 15:00

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
11.1.2023, klo 07:00 - 15.2.2023, klo 10:00
Osallistujia enintään
130
Lisätietoja antaa
Merja Smahl 046 851 2284, merja.smahl@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Vaikeita asioita. Pitäisikö vaieta vai ottaa puheeksi? Jos äitini vointi huolettaa, puhunko siitä hänelle suoraan? Vai isälleni? Vai sisaruksilleni? Entä kuunnellaanko minua?
 
Huolestuttaa sekin, periytyvätkö mielenterveysongelmat. Pitäisikö se ottaa esille hyvissä ajoin lasten kanssa? Vai sitten kun on jo lapsenlapsia? Pitäisikö tarkemmin kysellä omilta vanhemmilta, miten mielenterveysongelmat ovat vaikuttaneet heidän elämässään?
 
Entäs jos tulee riita? Voiko isä aina piiloutua sen taakse, että on masentunut? Tai sisar selittää kaiken sillä, että on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja hän nyt vaan on sellainen? Huonot välit läheisiin hiertävät päivittäin ja painavat mieltä, mutta miten ottaa epäkohtia esille? Miten puhua ja kuunnella paremmin, puolin toisin? Miten tulla toista vastaan riitatilanteissa?
 
Sukupolvien väliset suhteet voivat usein johtaa säröihin ja solmuihin, vaikka tarkoitus on hyvä. Mielenterveyden ongelmat vanhemmalla, puolisolla tai isovanhemmalla tuovat vielä lisää haastetta perheeseen. Ne vaikuttavat sekä mielenterveysongelmia itse kokevan että kaikkien läheisten elämään.
 
Läheiset ihmissuhteet ovat kuitenkin valtava voimia tuova asia elämässä. Toimivat perhekuviot tukevat mielen hyvinvointia ja ovat huonoina hetkinä parhaimmillaan vankka tukipilari. Miten voisin itse vaikuttaa omiin läheisiin ihmissuhteisiini? Miten ymmärtää paremmin sukupolvien välisiä säröjä ja lisätä hyviä hetkiä?


Mielenterveys sukupolvien ketjussa
Huolettaako sinua, periytyvätkö mielenterveysongelmat? Millaiset ovat sinun omat käsityksesi ja asenteesi mielenterveysongelmine syistä: Periytyvätkö ne geeneissä, ovatko itseaiheutettuja, johtuvatko väärästä tähtien asennosta? Ja voiko perimälleen mitään?

Entä mistä tietää, että on auttanut läheistään riittävästi? Miten hyväksymme ja annamme tilaa toinen toisemme erilaisuudelle?

Paikka: Teams
Ajankohta: 16.2. klo 14.00-15.00
 
Kenelle: Kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä sukupolvien välisistä ihmissuhteista ja mielenterveysongelmista ja joiden omassa elämässä tai perhepiirissä mielenterveyden ongelmat ovat ajankohtaisia.
 
Puhumassa: Minna Oulasmaa, isovanhemmuuden asiantuntija, Väestöliitto ja Merja Smahl, kuntoutussuunnittelija, Mielenterveyden keskusliitto
  
Mukaan mahtuu: 100
Ilmoittaudu mukaan: viimeistään 15.2. kello 10.
  
Yhteistyössä kanssamme: Väestöliitto

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.