Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Suukkoja ja säröjä: Miten pitää huolta omasta jaksamisesta?

Kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä sukupolvien välisistä ihmissuhteista ja joiden omassa elämässä tai perhepiirissä mielenterveyden ongelmat ovat ajankohtaisia.

10.11.2022, klo 14:00 - 10.11.2022, klo 15:00

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
24.5.2022, klo 07:00 - 9.11.2022, klo 10:00
Osallistujia enintään
100
Lisätietoja antaa
Merja Smahl 046 851 2284, merja.smahl@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Äitejä, isiä, vävyjä, miniöitä, tyttäriä, poikia, mummeja, ukkeja, lapsenlapsia…. Välillä voi olla vaikea hahmottaa, missä kulkevat toisilleen läheisten ihmisten rajat eri sukupolvien välillä. Mihin kaikkeen voin tai saan isovanhempana tai aikuisena tyttärenä puuttua?
 
Miten saan olla mukana aikuisten lasteni tai lastenlasteni elämässä? Mikä on mummin ja ukin rooli, entä apen ja anopin? Voinko olla mukana lastenhoidossa ja kasvatuksessa? Entäpä jos aikuisesta lapsesta tuntuu siltä, että oman äidin tai isän elämään pitäisi puuttua?
 
Sukupolvien väliset suhteet voivat usein johtaa säröihin ja solmuihin, vaikka tarkoitus on hyvä. Toisen aikuisen näkemyksiä ja valintoja elämässä voi olla välillä vaikea hyväksyä, kun itse ajattelee ja elää eri tavoin. Mielenterveyden ongelmat vanhemmalla, puolisolla tai isovanhemmalla tuovat vielä lisää haastetta perheeseen. Ne vaikuttavat sekä mielenterveysongelmia itse kokevan että kaikkien läheisten elämään.
 
Läheiset ihmissuhteet ovat valtava voimia tuova asia elämässä. Toimivat perhekuviot tukevat mielen hyvinvointia ja ovat huonoina hetkinä parhaimmillaan vankka tukipilari. Miten voisin itse vaikuttaa omiin läheisiin ihmissuhteisiini? Miten ymmärtää paremmin sukupolvien välisiä säröjä ja lisätä hyviä hetkiä?


Tapahtumapäivät

To 15.09. Rakkautta ja rajoja sukupolvisuhteissa
To 13.10. Ero sattuu ja satuttaa – kenen leiriin kuulut?
To 10.11. Miten pitää huolta omasta jaksamisesta?

Paikka: Teams
Kellonajat: 14.00 - 15.00
 
Kenelle: Kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä sukupolvien välisistä ihmissuhteista ja joiden omassa elämässä tai perhepiirissä mielenterveyden ongelmat ovat ajankohtaisia.
 
Puhumassa: Minna Oulasmaa, isovanhemmuuden asiantuntija, Väestöliitto ja Merja Smahl, kuntoutussuunnittelija, Mielenterveyden keskusliitto
  
Mukaan mahtuu: 100
Miten mukaan: Ilmoittaudu viimeistään 9.11. kello 10. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi tapahtumapäivän aamuna.
  
Yhteistyössä kanssamme: Väestöliitto

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.