Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toipumisen polulla – merkityksellisyyttä etsimässä

Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka haluavat syventää ymmärrystään toipumislähtöisestä ajattelusta.

27.11.2023, klo 12:00 - 27.11.2023, klo 15:00

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
9.8.2023, klo 07:00 - 24.11.2023, klo 10:00
Osallistujia enintään
295
Lisätietoja antaa
Merja Matilainen 040 450 8256, merja.matilainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Miten auttaa mielenterveyden ongelmia kokevaa asiakasta eteenpäin elämässään? Riitänkö ja osaanko minä? Miten ymmärtää, mitä on hankalalta ja ärsyttävältäkin tuntuvan käytöksen taustalla?
 
Mikä on merkityksellisyyden rooli toipumisen polulla? Milloin koemme, että oma elämämme on merkityksellistä? Jokainen meistä tarvitsee kokemuksen siitä, että on osa yhteiskuntaa ja merkityksellinen – silloinkin kun psyykkisen sairastumisen takia on pois työelämästä ja elämä saattaa hetkellisesti kaventua kodin tai psykiatrisen osaston seinien sisälle. Kuinka tukea merkityksellisyyden kokemusta ja motivaation syttymistä silloin?
 
Pohdimme yhdessä toipumista ja sen tukea. Mitä lopulta ovat mielenterveystyössä käytetyt termit ”toipumisorientaatio” tai ”Recovery” arkisissa tilanteissa. Mitä tarkoittaa toipumislähtöinen ajattelutapa ja miten voin soveltaa sitä työssäni?
 
Millaisia esteitä toipumisen ja merkityksellisyyden tiellä voi olla ja miten päästä eteenpäin niistä? Saat konkreettisia välineitä, joita voit hyödyntää asiakastyössäsi.


Paikka: Zoom
Ajankohta: 27.11.
Kellonajat: 12.00–15.00

Kouluttajat: Merja Matilainen ja Päivi Rissanen, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka haluavat syventää ymmärrystään toipumislähtöisestä ajattelusta.

Mukaan mahtuu: 295
Ilmoittaudu mukaan: 24.11. kello 10 mennessä

Mitä maksaa: Ei mitään!

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.