Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Voimaa luonnosta

Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.

9.9.2024, klo 10:00 - 11.9.2024, klo 14:00

Hae
HÄMEENKYRÖ
Missä
Yhteisötila Toritupa, Torikatu 8
Ilmoittautumisaika
24.5.2024, klo 07:00 - 16.8.2024, klo 23:59
Osallistujia enintään
14
Lisätietoja antaa
Isko Kantoluoto 050 306 8379, isko.kantoluoto@mtkl.fi tai Henri Savolainen 046 851 4583, henri.savolainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Ilmassa syksyn tuoksu tai alkavan talven kirpeys. Auringon säteiden pilkahdus puiden takaa ja pitkät varjot. Maan räsähtely jalkijen alla. Virkeä tuuli kasvoilla. Luonto lempeänä ymärillä. Silti arki tuntuu raskaalta ja toivo kaukaiselta. Sairastumisen myötä elämä on kapeutunut. Toivoisit jotain uutta, mutta et oikein tiedä mitä haluaisit.


Mitä voisin tehdä oman hyvinvointini eteen? Miten päivät tuntuisivat paremmilta? Miten löytäisin jälleen toivoa sairauden takaa? Kurssilla emme keskity ongelmiin, vaan ennen pitkää tuleviin parempiin päiviin.

Kurssilla kannustamme toisiamme liikkumaan lähiluonnossa. Luonto tarjoaa kaikille aisteille kokemuksia, rauhoittumista ja rentoutumista. Saatat huomata, miten luonnossa liikkuminen vaikuttaa hyvinvointiisi, niin mieleen kuin kehoon.

Pääset myös vaihtamaan pienessä ryhmässä ajatuksia toisten ihmisten kanssa,
jotka ovat - ihan samoin kuin sinä - kokeneet sairastumisen.

Mukaan voit tulla helposti, vaikka olisit tottumattomampikin luonnossa liikkuja. Ja mukana voit olla omien voimavarojesi mukaan.


Kurssipäivät: 9.–11.9. ja yksi päivä sovitaan yhdessä kurssin aikana
Kellonaika: 10.00-14.00

Muoto: Alueen ihmisille. Kurssilla ei yövytä.
Ohjaaja: Isko Kantoluoto, Henri Savolainen ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto

Kenelle: Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.  Voit olla eläkkeellä, kuntoutustuella, työttömänä tai sairauslomalla.

Hakumenettely ja valintakriteerit

Mukaan mahtuu: 14
Hae mukaan: 16.8. mennessä sivun ylälaidassa olevasta HAE-painikkeesta. Apua hakuun voit kysyä neuvontapalveluista 0203 91920 (8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/minuutti)
Mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 23.8.

Matkakustannukset: Korvaamme osallistujille hakemusta vastaan kurssipäivien matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Omavastuu matkakuluista on 5 €/suunta/päivä.

Yhteistyössä: Hämeenkyrön mielenterveysyhdistys Sarastus ry

Paperinen hakulomake osoitteeseen (huomioithan postitusajan ja lähetät hakemuksen ajoissa):
Mielenterveyden keskusliitto
Kurssit
Malmin kauppatie 26, 4. krs
00700 Helsinki

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.