Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Voimaa luonnosta

Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.

20.8.2024, klo 11:00 - 28.8.2024, klo 15:00

Hae
LAHTI
Missä
Miete ry, Pataljoonakatu 8
Ilmoittautumisaika
10.1.2024, klo 07:00 - 28.4.2024, klo 23:59
Osallistujia enintään
12
Lisätietoja antaa
Terhi Kimmelma-Paajanen 040 572 9119, terhi.kimmelma-paajanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Luonto herää keväällä talven jälkeen, auringon valo osuu ikkunaan, lehdet ovat silmuilla ja linnut laulavat. Silti arki tuntuu raskaalta ja toivo kaukaiselta. Sairastumisen myötä elämä on kapeutunut. Toivoisit jotain uutta, mutta et oikein tiedä mitä haluaisit.

Mitä voisin tehdä oman hyvinvointini eteen? Miten päivät tuntuisivat paremmilta? Miten löytäisin jälleen toivoa sairauden takaa? Kurssilla emme keskity ongelmiin, vaan ennen pitkää tuleviin parempiin päiviin.

Kurssilla ulkoilemme yhdessä ja liikumme luonnossa päivittäin. Luonto tarjoaa kaikille aisteille kokemuksia, rauhoittumista ja rentoutumista. Saatat huomata, miten luonnossa liikkuminen vaikuttaa hyvinvointiisi, niin mieleen kuin kehoon.

Pääset myös vaihtamaan pienessä ryhmässä ajatuksia toisten ihmisten kanssa,
jotka ovat - ihan samoin kuin sinä - kokeneet sairastumisen.

Mukaan voit tulla helposti, vaikka olisit tottumattomampikin luonnossa liikkuja. Ja mukana voit olla omien voimavarojesi mukaan.


Kurssipäivät: 20.8. / 21.8. / 27.8. / 28.8.
Kellonajat: 11.00-15.00
Muoto: Alueen ihmisille. Kurssilla ei yövytä.

Ohjaajat: Terhi Kimmelma-Paajanen ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.  Voit olla eläkkeellä, kuntoutustuella, työttömänä tai sairauslomalla.

Hakumenettely ja valintakriteerit

Mukaan mahtuu: 12
Hae mukaan: 28.4. mennessä sivun ylälaidassa olevasta HAE-painikkeesta. Apua hakuun voit kysyä neuvontapalveluista 0203 91920 (8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/minuutti)
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 30.4.

Kustannukset: Korvaamme osallistujille hakemusta vastaan kurssipäivien matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Omavastuu matkakuluista on 5 €/suunta/päivä.
Kurssipäivinä tarjoamme lounaan ja kahvit.

Yhteistyössä: Miete ry


Paperinen hakulomake osoitteeseen (huomioithan postitusajan ja lähetät hakemuksen ajoissa):
Mielenterveyden keskusliitto
Kurssit
Malmin kauppatie 26, 4.krs
00700 Helsinki

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.