Hyppää sisältöön

Koronainfoa mielenterveysyhdistyksille nro 2

Liitto palvelee myös poikkeustilanteessa

Maan hallitus linjasi eilen, että kehotus sulkea kokoontumistilat koskee myös järjestöjä ja että yli 10 hengen kokoontumiset kielletään. Tavoitteena on hidastaa epidemian etenemistä ja suojata tartunnoilta etenkin iäkkäitä ja heitä, joilla on yksi tai useampia perussairauksia.

Ohjeita on syytä noudattaa myös jäsenyhdistyksissä: perutaan kevätkauden ryhmät ja tapahtumat ja suljetaan kohtaamispaikat ym. kokoontumistilat sielläkin, missä näin ei vielä ole tehty. Myös yhdistysten kevätkokoukset on syytä siirtää ja pitää ne ajankohtana, jolloin valmiuslakia ei enää sovelleta. Mikäli kevätkokous on jo kutsuttu koolle, on perumisesta ilmoitettava yhdistyksen sääntöjen edellyttämällä tavalla.

Mielenterveyden keskusliitto on perunut järjestämänsä tapahtumat 30.5. saakka. Mestaruusturnaus siirretään toukokuulta syyskuulle. Valta ja vastuu -kiertue on peruttu ja koulutus siirretään verkkoon, alustava toteutuspäivä on 28.4. Selvitämme toteutustapaa ja tiedotamme hyvissä ajoin etukäteen myös osallistumistavoista.

Yhdistysavustusten maksusta tulossa tietoa

Liiton tavoitteena on, että jäsenyhdistykset pääsevät toteuttamaan toimintasuunnitelmaansa heti, kun valmiuslakia ei enää sovelleta. Yhdistysavustusta hakeneet saavat sähköpostitse lisätietoa mm. siitä, milloin avustus voidaan maksaa, vaikkei yhdistys ole pystynyt toimittamaan vaadittuja asiakirjoja kevätkokouksen siirtymisen vuoksi.

Yhdistysavustuksiin liittyviin kysymyksiin vastaavat yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi ja yhdistyssihteeri Maie Puusaar. Muistathan, että yhdistysten palvelupuhelin vastaa joka maanantai klo 9-16 numerossa 050 339 4971.

Hankehakemusten kuuma linja avautuu

STEAn linjauksia poikkeustilanteessa avasi eilen blogissaan valmistelupäällikkö Hilppa Tervonen. Ota linkki seurantaan, sillä STEA on luvannut päivittää sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen: Poikkeustoimia poikkeustilanteessa.

Kaikesta huolimatta myös uudet hankehaut avautuvat pian STEAn asiointijärjestelmässä. Ryhmä- ja kasvokkaisista tapaamisista vapautunut aika kannattaakin käyttää entistä parempien avustushakemusten tekemiseen. Tässä mielenterveysyhdistyksiä avustaa liiton kehitysjohtaja Janne Jalava, janne.jalava@mtkl.fi.

”Lähetä minulle sähköpostia ja suunnitelma hankeideasta tai muuhun toimintaan liittyvistä hakemuksista, niin sovitaan, miten voin parhaiten auttaa. Sovitaan vaikka videoneuvottelu tai puhelinpalaveri”, vinkkaa Janne. ”Myös peruttuihin hanketyöpajoihin ilmoittautuneet järjestöt voivat lähettää jatkokysymyksiä tai ideoita.”

Tiedotamme muutoksista verkossa, sosiaalisen median kanavissa sekä näissä jäsentiedotteissa, jotka jaetaan sähköpostitse jäsenyhdistysten puheenjohtajille, toiminnanjohtajille, hallitusten jäsenille ja työntekijöille sekä yhdistysten ilmoittamiin virallisiin sähköpostiosoitteisiin. Muistathan seurata myös Facebookin MTKL yhdistysuutiset -kanavaa!

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.