Hyppää sisältöön

Lähde mukaan pieni ele -keräykseen

Ilmoittautuminen vuoden 2023 pieni ele -keräykseen on käynnissä. Kaikki Mielenterveyden keskusliiton paikallisyhdistykset ovat tervetulleita mukaan keräykseen, joka toteutetaan talkoovoimin eduskuntavaalien yhteydessä eri äänestyspaikoilla ympäri Suomen. Keräyksen tuotto jaetaan osittain suoraan yhdistyksille ja osittain valtakunnalliseen työhön.

Ilmoita yhdistyksesi mukaan!

Keräysaika on 22.–28.3. ja 2.4.2023.

Miksi yhdistykseksi kannattaa tulla keräämään?

  • Valmis, toimiva työkalu varainhankintaan oman yhdistyksen toiminnan hyväksi.
  • Yhdistykset kokevat keräyksen myönteisenä tapana tehdä yhteistyötä muiden paikallisten kanssa.
  • Odotettavissa lahjoitustuottojen nousua koronakurimuksen jälkeen.
  • Yhteistyö keräystoimiston kanssa koetaan helpoksi.
  • Kerääminen koetaan helpoksi ja mukavaksi.
  • Ihmisten kohtaamista keräyksen aikana pidetään piristävänä!
  • 95 % lahjoituksista tulee käteisenä keräyslippaisiin.

Monille paikallisyhdistyksille pieni ele -keräyksestä saadut varat ovat perinne järjestää esimerkiksi jäsenistölle mukava retki tai tärkeää vertaistukitoimintaa.

Miten lipaskerääjänä toimitaan?

Keräyksen erikoisuus on, että kerääjämme eivät pyydä lahjoituksia. Kerääjä vain vahtii keräyslipasta ja kiittää lahjoittajia. Lippaan äärellä tapaa oman kunnan tuttuja, ja voi vaikka kutoa samalla villasukkaa. Keräys on koettu helpoksi vapaaehtoistehtäväksi, joka ei sido pitkiksi ajoiksi kerrallaan.

Uusien yhdistysten ilmoittautuminen 30.9. mennessä

Pieni tai suuri yhdistys, jokainen on tervetullut mukaan keräykseen omien resurssien mukaisesti. Jos ette ole ollut aiemmin mukana, otamme teidät mukaan avosylin! Uusien mukaan tulevien yhdistysten ilmoittautumisia otetaan vastaan 30.9.2022 asti.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: info@pieniele.fi

Yhdistysten tietojen päivitys syyskuussa

Jokainen keräyksessä mukana ollut yhdistys saa automaattisesti pieneltä eleeltä yhdistyspäivityspyynnön syyskuun aikana. Päivityspyyntö lähtee myös niille yhdistyksille, jotka ovat olleet tauolla edellisessä keräyksessä.

Kysy lisätietoja

Keräyskoordinaattori Minna vastaa myös kysymyksiin sähköpostitse info@pieniele.fi ja puhelimitse 0400 887114 (soittoaika arkisin klo 9–10ja 13–15).

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.