Hyppää sisältöön

Kirja pelastaa -lukukokemuskeruu on käynnissä

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi kerää lukukokemuksia ja lukemiseen liittyviä muistoja Kirja pelastaa -keruun kautta. Sen tavoitteena on selvittää, mitkä kirjat ovat suomalaisille erityisen tärkeitä ja merkityksellisiä. Keruun yhteistyökumppanina toimii Mielenterveyden keskusliitto.

Kerro oma kokemuksesi sinulle merkityksellisestä kirjasta

Mikä on sinun voimakirjasi? Mikä kirja on pelastanut sinut, tuonut lohdutusta vaikealla hetkellä tai auttanut arjen pulmassa?

Vastauksesi voi liittyä yksittäiseen kirjaan ja tilanteeseen tai laajemmin lukemisen merkitykseen elämässäsi. Vastaukset tallennetaan nimettöminä museon arkistoon ja ne ovat yleisön sekä tutkijoiden käytettävissä.

Keruu päättyy 31.3.2023. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Museokortti sekä Pukstaavin tuotepaketti.

Lue lisää ja kerro omasta lukukokemuksestasi!
Tulosta Kirja pelastaa -esite

Tarinat opettavat meitä monella tapaa. Ehkä joku on osannut sanoittaa sinun tunteesi ja kokemuksesi tavalla, joka tarjoaa vertaistukea ja tuo toivoa vaikeisiinkin hetkiin.

Ilmainen sisäänpääsy vuoden 2023 loppuun

Pukstaavi tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Mielenterveyden keskusliiton jäsenille vuoden 2023 loppuun asti. Näyttämällä jäsenkorttisi pääset tutustumaan Kirjakorttelin kahteen museoon, Pukstaaviin ja Sastamalan seudun museoon.

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi on iloinen ja ilmeikäs kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Pukstaavi sijaitsee perinteikkäässä Bäckmanin talossa Sastamalan Kirjakorttelissa. Lisätietoa Pukstaavin näyttelyistä ja muista palveluista löydät osoitteesta: www.pukstaavi.fi. Tervetuloa meille!

Merkitse jo kalenteriisi!
Vertaiset verkossa: Lukukokemuksia ja voimakirjoja

Aika: Torstai 30.3.2023 klo 14–15.15
Paikka: Verkossa
Ilmoittautuminen: 11.1.2023 alkaen www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri (hae kurssinimellä)

Mitä olet lukenut viime aikoina? Mitä suosittelisit toisillekin? Entä mikä on voimakirjasi, johon palaat uudelleen ja uudelleen? Onko jokin kirja tuonut lohdutusta ja toivoa vaikealla hetkellä tai pelastanut arjen pulmassa? Minkä kirjan äärellä olet viihtynyt? Jaetaan yhdessä mieluisia lukukokemuksia ja kirjavinkkejä. Lisäksi kirjoitetaan hieman omaa tekstiä mukavalla luovan kirjoittamisen -harjoituksella.

Ohjaajina toimii Nina Tuittu ja Annina Kipponen Mielenterveyden keskusliitosta.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.