Hyppää sisältöön

Risla ry ylpeänä esittelee: elokuva Lintukodon asukkaista

Ristiinan mielenterveysyhdistys Risla ry:n uusimpana tuotoksena on syntynyt elokuva Saimaan pesijät. Elokuva kertoo asunto-osakeyhtiö Lintukodon asukkaista, jotka päättävät ottaa siipiensä suojiin yhteisen matonpesurannan. Mikään ei tietenkään mene niin kuin on suunniteltu, vaan kaikki lähtee käsistä pahemman kerran.

Elokuvan käsikirjoitus ei valmistunut ensin, vaan se syntyi tekemisen myötä tiimityönä. Elokuvan ohjaajana toimi Leevi Heinonen.

­– Risla ry on ollut aina kova kulttuurin käyttäjä. Nyt halusimme olla tuottajana ja liki vuoden uurastuksen jälkeen valmistui lyhytelokuva ”Saimaan Pesijät”.  Risla haki Suomen kulttuurirahasto Etelä-Savon rahastosta apurahaa, jonka avulla palkkasimme ammattiohjaaja Leevi Heinosen. Ajatuksemme oli ottaa kantaa luonnon ja erityisesti oman alueemme puhtauden puolesta. Teimme vakavasta asiasta huumorin keinoin vaikuttavan mutta myös viihdyttävän elokuvan. Saimme hankkeessa paljon iloa, ja sillä oli yhdistävä vaikutus koko yhdistykseemme. Koimme että kaikki olivat siinä mukana, joko näyttelemässä, kuvaamassa, äänittämässä tai kannustamassa. Sosiaalikulttuurinen innostaminen on yksi mielenterveystyön tärkeimpiä työkaluja, kertoo Risla ry:n Maiju Syrjäläinen

Elokuvan kesto 25 minuuttia.

Katso elokuva

Tutustu Risla ry:n toimintaan

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.