Hyppää sisältöön

STEAn avustusehdotukset vuodelle 2023

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustusehdotukset vuoden 2023 avustuskohteista on julkaistu. STEAn yhteenlaskettu tuki Mielenterveyden keskusliiton jäsenjärjestöille on 13,1 miljoonaa euroa.

Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksistä 52 haki STEAlta rahoitusta ensi vuoden toimintaan ja 49 sai myönteisen päätöksen. Avustusta saavien lukumäärä lisääntyi kahdella. Rahoitusta on tulossa yhteensä 13,1 miljoonaa, joista reilu 9,3 miljoonaa jaetaan kohdennettuihin avustuksiin.

Toinen uusista avustuksensaajista on Mielenterveysyhdistys Outokummun Välke ry, joka sai hankerahoituksen vuosille 2023–2025: Digiä NYT! Mielenterveyskuntoutujien digivalmiuksien kehittäminen ja osallisuuden vahvistaminen palvelujärjestelmässä. Hanke toteutetaan yhteistyössä kuntien kanssa Heinävedellä, Liperissä, Outokummussa ja Polvijärvellä.

Toinen on Kaksisuuntaiset ry, jolle on tulossa rahoitus vuosille 2023–2025 kaksisuuntaista mielialahäiriötä tai skitsoaffektiivista häiriötä sairastavien 16–29-vuotiaiden vertaisryhmä- ja vapaaehtoistoimintaan ja heidän kanssaan toimivien aikuisten kouluttamiseen.

Hankerahoitusta vuosille 2023–2024 saavat myös Mielenterveysyhdistys Etappi, Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ja Taiteen Sulattamo.

Valitettavasti Pohjois-Karjalaan ja Keski-Suomeen suunnitellut alueelliset vapaaehtoistyön koordinointihankkeet jäivät vaille rahoitusta. Tavoitteena oli ulottaa mielenterveyttä tukeva toiminta myös hyvinvointialueiden pieniin kuntiin, joissa ei toimi omia alan yhdistyksiä.

Sen sijaan Paikka auki II -ohjelman rahoitusta työttömien nuorten tai osatyökykyisten palkkaamiseen järjestön yleishyödyllisiin työtehtäviin sai 20 jäsenyhdistystämme. Tätä kautta avustusta saavien mielenterveysyhdistysten määrä kasvoi 11 yhdistyksellä.

Sosiaali- ja terveysministeriö päättää myönnettävistä avustuksista tammi-helmikuussa 2023.

Avustukset.stea.fi-sivustolla julkaistu tietokanta sisältää tiedot kaikista haetuista ja myönnetyistä STEA-avustuksista.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.