Hyppää sisältöön

Uudet säännöt paketissa

Mielenterveyden keskusliiton uudet säännöt hyväksyttiin lopullisessa muodossaan tänään ylimääräisessä liittokokouksessa. Säännöt käyvät vielä Patentti- ja rekisterihallituksen tarkastettavina ja tulevat voimaan, kun PRH on ne hyväksynyt.

Toukokuinen liittokokous hioi sääntöesitystä, ja osaa muutoksista PRH ei hyväksynyt. Liittokokous teki tänään 11.9. muutoksia kuuteen sääntöpykälään.

Julkaisemme uudet säännöt liiton verkkosivuilla heti niiden tultua voimaan. Jäsenyhdistykset saavat uudet säännöt tiedoksi 13.9. alkavalla viikolla.

Mikä muuttuu?

Uusien sääntöjen myötä liittokokous jää historiaan, ja liittovaltuustosta tulee järjestön ylin päättävä elin. Liittovaltuusto ja sen puheenjohtajat valitaan joka kolmas kevät jäsenäänestyksessä. Valtuusto puolestaan valitsee liittohallituksen jäsenet ja puheenjohtajan.

Jäsenäänestyksessä jokaisella jäsenyhdistyksellä on 1 ääni jokaista alkavaa 200 jäsentä kohti, kuitenkin enintään 3 ääntä.

Ensimmäinen jäsenäänestys on keväällä 2024. Nykyiset toimielimet jatkavat siihen saakka muuten entisellään, mutta liittovaltuustoon tulee neljä uutta jäsentä, jolloin valtuustossa on 30 jäsentä puheenjohtajan lisäksi.

Valtuusto kokoontuu jatkossa kerran vuodessa kevätkaudella, ja jäsenyhdistykset voivat edelleen tehdä valtuustolle aloitteita. Liittohallituksen koko säilyy ennallaan, eli siinä on edelleen puheenjohtajan lisäksi kahdeksan jäsentä.

Uudet säännöt mahdollistavat aina myös etäosallistumisen sekä valtuuston että hallituksen kokouksiin. Myös jäsenäänestys voidaan järjestää sähköisesti, postiäänestyksenä tai äänestystilaisuutena.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.