Hyppää sisältöön

Vuoden 2021 avustusten hakuaika muuttuu ja haku sähköistyy

Vuoden 2021 jäsenjärjestöavustuksen hakuaika muuttuu ja uusi hakuaika on 7.1.–15.3.2021. Samalla siirrytään kokonaan sähköiseen hakutapaan. Avustusmuodot säilyvät ennallaan.

Mielenterveyden keskusliitto on hakenut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) avustusta jäsenjärjestöjen toiminnan tukemiseen. STEA:n avustusehdotus 2021 julkaistaan joulukuussa, jolloin tiedetään tarkalleen yhdistyksille jaettava avustusmäärä. Mielenterveyden keskusliiton järjenjärjestöavustusta myönnetään yhdistyksille, jotka eivät saa suoraa avustusta STEA:lta.

Tuleva vuosi tuo muutoksia avustushakuun. Hakuaika ja -tapa muuttuvat – tämä on hyvä huomioida suunniteltaessa yhdistyksen vuoden 2021 toimintaa.

Uusi hakuaika alkaa tammikuussa

Vuoden 2021 jäsenjärjestöavustusten haku alkaa 7.1.2021 ja päättyy 15.3.2021. Tukea haetaan sähköisen hakulinkin kautta.

Haku sähköistyy

Mielenterveyden keskusliitto luopuu paperilomakkeiden ja -liitteiden vastaanottamisesta ja siirtyy kokonaan sähköiseen hakutapaan. Avustuksen hakulomake täytetään sähköisesti ja kaikki hakuun tarvittavat asiakirjat tallennetaan sekä lähetetään yhtä aikaa. Hakulinkki sulkeutuu 15.3.2021, jonka jälkeen hakemuksia tai liitteitä ei voi enää lähettää.

Avustusmuodot säilyvät ennallaan

Jäsenjärjestöavustusta jaetaan toiminta- ja kehittämisavustuksen muodossa.

Toiminta-avustusta jaetaan seuraaviin tarkoituksiin:

  • Yhdistyksen sääntömääräiseen toimintaan
  • Yhdistyksen vertaistoimintaan
  • Jäsenille järjestäviin matkoihin, leireihin ja tapahtumiin
  • Koulutuksiin
  • Pienlaitehankintoihin (tietokoneet, näytöt jne.)
  • Vaikuttamiseen ja viestintään

Myönnettävän toiminta-avustuksen enimmäismäärä on 2500 euroa, joka on yhdistyksen syytä huomioida talousarviota laadittaessa.

Kehittämisavustuksella tuetaan yhdistyksen uudenlaisen toiminnan kokeilemista, hanketta tai kampanjaa. Tavoitteena on rohkaista yhdistyksiä kokeilemaan, toteuttamaan ja tarvittaessa juurruttamaan uudenlaista toimintaa yhdistykseen. Kehittämisavustus on määräaikainen, kestoltaan enintään kaksi vuotta. Kehittämisavustuksen enimmäismäärä on 2000 euroa.

Hakemuksen liitteet, jotka tallennetaan sähköisen hakulomakkeen oheen:

  • Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2021
  • Tilinpäätösasiakirjat vuodelta 2020,
  • Toimintakertomus vuodelta 2020
  • Sopimus avustuksen käytöstä

Mikäli yhdistys ei ole pitänyt kevätkokoustaan ennen hakuajan päättymistä, hakemukseen liitetään hallituksen allekirjoittama tilinpäätös.

Tarkat hakuohjeet löytyvät 7.1.2021 avautuvasta hakulinkistä.

Kysy avustuksista:
Yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi, helena.koskelo-suomi@mtkl.fi, 050 3627637  tai yhdistysten palvelupuhelin 050 339 4971 maanantaisin klo 9–16

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.