Hyppää sisältöön

Mieli Maasta: Vertaisuutta kasvotusten ja verkossa

Mieli Maasta ry on valtakunnallinen mielenterveysyhdistys, jonka ydinosaamista on vertaistoiminta masennukseen sairastuneille. Yhdistys Kouluttaa Mieli maasta-ryhmien vertaisohjaajia ja koordinoi vertaisryhmätoimintaa valtakunnallisesti.

Ryhmiä masennuksesta toipuville on eri puolilla maata. Moni niistä järjestetään yhteistyössä paikallisen tai alueellisen mielenterveysyhdistyksen kanssa ja useilla ryhmillä on riemastuttavat nimet: Ilonpisarat, Mahikset, Namskut, Hilimat, Tsemppi-ryhmä…

Masennus voi kohdata kenet tahansa, vertaistuki auttaa.

Yhdistys tarjoaa tukea sekä masennukseen sairastuneille että läheisille ja yhteisön, jossa todella kuunnellaan ja ymmärretään. Mieli Maasta ry:ssä keskitytään omien tunteiden kohtaamiseen, kokemusten jakoon, armollisuuteen itseä kohtaan, avun pyytämiseen ja vastaanottamiseen, pelkojen voittamiseen ja omien voimien tunnistamiseen. Live-ryhmien lisäksi yhdistyksellä on chat-keskusteluryhmiä, joissa puhutaan vaihtelevista teemoista.

Vertaisuudesta ja vertaistuesta Mieli Maasta ry:llä on todella kokemusta, sillä yhdistys oli mukana perustamassa Suomen ensimmäisestä vertaistukikeskusta Tampereelle jo v. 2004 useiden muiden yhdistysten kanssa. Edelleen keskuksessa toimii Mieli Maasta-ryhmä.

Netissä ja somessa

Nettisivut

Facebook

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.