Hyppää sisältöön

Kulttuurikummi Kyösti Mäkimattila mukana uudessa seikkailurealityssa

Mielenterveyden keskusliiton kulttuurikummi, laulaja ja lauluntekijä Kyösti Mäkimattila kerää 14 muun julkisuudesta tutun henkilön kanssa rahaa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle tammikuussa MTV3:lla alkavassa Olen Julkkis... Päästäkää Minut Pois! -ohjelmassa. Mäkimattila valitsi omaksi kohteekseen Mielenterveyden keskusliiton.

Tammikuun 21. päivänä kannattaa olla television ääressä, kun ruutuihin ilmestyy Olen Julkkis… Päästäkää Minut Pois! -seikkailureality. Ohjelmassa 15 julkisuudesta tuttua henkilöä matkaa äärimmäisiin olosuhteisiin viidakkoon, kilpailemaan fyysisesti ja psyykkisesti vaativissa haastetehtävissä. Osallistujat kartuttavat tehtävillä yhteistä hyväntekeväisyyspottia, joka lopulta menee kokonaisuudessaan voittajan valitsemalle kohteelle.

Yksi viidakkoon matkaavista julkkiksista on Mielenterveyden keskusliiton kulttuurikummi, tangokuninkaana ja laulajana tunnettu Kyösti Mäkimattila. Hän valitsi hyväntekeväisyyskohteekseen Mielenterveyden keskusliiton, sillä mielenterveysteemat ovat laulajalle tärkeitä.

− Lisäksi Mielenterveyden keskusliitto on läpinäkyvä organisaatio, jossa asian parissa työskentelee huippuammattilaisia, Mäkimattila perustelee.

Mäkimattila korostaa, että ihminen on kokonaisuus, ja koronaa tai ei, henkinen hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin fyysinenkin.

− Olen koko korona-ajan ollut pahoillani siitä, miten suomalainen yhteiskunta on unohtanut sanaparin kokonaisvaltainen hyvinvointi. On keskitytty paljon fyysiseen terveyteen ja ajateltu, että pääasia on, ettei kukaan sairastu koronaan. Että henkistä hyvinvointia ehtii hoitamaan myöhemminkin.

Kilpailussa Mäkimattila kertoo päässeensä kokeilemaan omia rajojaan.

− Olosuhteet olivat oikeasti aika haastavat. Siellä asutaan taivasalla viidakossa, luonnon keskellä, hyttysverkolla ja muovipressulla katetussa riippumatossa.

Ohjelman tiedotteessa Mäkimattilaa kuvaillaan leirin tilannetajuiseksi verbaliikkataituriksi, jonka sijainnin viidakossa kuulee helposti laulusta.

Olen Julkkis… Päästäkää Minut Pois! alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa perjantaina 21.1. klo 20.

Kuva: MTV / Ruben Andon

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.