Hyppää sisältöön

Näyttelijä Seela Sella on Mielenterveyden keskusliiton kulttuurikummi

Seela Sella on Käännekohta-kirjoituskilpailun kannustaja ja lukee voittajatekstin ääneen podcastiksi.

Mielenterveyden keskusliiton kurssi- ja palvelutarjonnassa on tänä vuonna entistä enemmän kulttuuripainotteista sisältöä.

– Tässä ajassa on tärkeää, että myös kulttuuri ja luova toiminta huomioidaan vahvana osana hyvinvointia, toipumisprosessia ja kuntoutusta. Panostamalla luovuuteen voidaan helpottaa sopeutumista ennakoimattomiin tilanteisiin ja löytää uusia ratkaisuja ihan arkisessakin elämässä. Luovasta toiminnasta saa voimavaroja ja näkökulmia omaan jaksamiseen sekä elämän jakamiseen muiden kanssa, sanoo Mielenterveyden keskusliiton kulttuurituottaja Nina Tuittu.

Yksi tämän vuoden kulttuurituotannon teemoista on luova kirjoittaminen. Parhaillaan on käynnissä Käännekohta-kirjoituskilpailu, ja kulttuurikummiksi lupautunut Seela Sella tulee lukemaan voittajatekstin podcastiksi.

Toukokuun viimeisellä viikolla käynnistyy myös luovan kirjoittamisen verkkokurssi, joka on suunnattu mielenterveyden ongelmia itse kokeneille kirjoittamisesta kiinnostuneille henkilöille.

– Odotan kirjoittamisen myötä tarinoita ja kohtaamisia, vaikka voi se olla ihan yksityistäkin ääneen sanoittamista. Toivon, että mukaan uskaltaudutaan kirjoittamaan, ja varsinkin silloin, jos tuntuu siltä ”ettei osaa kirjoittaa”. Karjalaisin sanoin: ”Äänelläänhä se lintukii laulaa”.

 

Näyttelijä Seela Sella
Kuva: Laura Malmivaara

Seela Sella lähetti terveisensä kirjoituskilpailuun osallistujille:

Hyvät ystävät

”Muistakaa että sitä mitä olet kokenut, ei mikään mahti maailmassa voi ottaa sinulta pois. Se voi olla sinulle voima – herkkyys on voima.”
Nämä sanat olen kirjoittanut itselleni joskus muistiin, kun työssä olen tarvinnut tukea. Nämä sanat haluan antaa teille ja ennen kaikkea herkkyys muuttuu vahvuudeksi – osaksi sinua.
Odotan avoimin mielin kirjoituksianne ja haluan lukea ne keskittyneenä ja tulkita ne näyttelijänä. Niistä voi saada irti mitä vaan.

Tavataan kirjeitse, 

Seela

Lue lisää Käännekohta-kirjoituskilpailusta

Tutustu Luovan kirjoittamisen aamupäivä -kurssiin

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.