Hyppää sisältöön

Neuvontaa, keskusteluapua ja toimintaa koko kesän

Mielenterveyden keskusliiton kesän toiminnassa painottuu kulttuuri, ja neuvontapalvelu on auki joka arkipäivä.

Mielenterveyden keskusliitossa on tarjolla neuvontaa, keskusteluapua ja toimintaa koko kesän ajan.

Neuvontapalvelut

Neuvonnan puhelimissa voi keskustella niin Mielenterveyden keskusliiton ammattilaisen kuin vertaisen kanssa joka arkipäivä klo 10–15 koko kesän ja chatissä päivystetään arkisin klo 12–18. Ainoastaan juhannusaattona neuvonnan puhelin ja chat ovat kiinni. Neuvontamme palvelee myös ammattilaisia.

Mitä mielen päällä? -ryhmächat

Chateissä voi vaihtaa ajatuksia eri teemoista joka toinen keskiviikko koko kesän ajan. Kesän aiheina ovat esimerkiksi identiteetti ja roolit, yksinäisyys sekä monista syistä johtuva kesäahdistus.

Luovan kirjoittamisen aamupäivät

Verkkokurssi on tarkoitettu ennen kaikkea mielenterveysyhdistysten jäsenille, mutta myös muille mielenterveysongelmia itse kokeneille, joita kirjoittaminen kiehtoo. Joka keskiviikko on vaihtuva teema, ja mukaan voi tulla vaikka vain kerran. Kurssi alkaa 27.5. ja jatkuu 24.6. asti.

Mitä minulle kuuluu? -verkkokurssi

Kurssi on suunnattu mielenterveydellisistä syistä pitkään työelämästä pois olleille ihmisille, ja kurssi alkaa 1.6. Kurssilla yhteydenpito tapahtuu videokuvan välityksellä. Kurssi jatkuu juhannuksen yli.

Masennus kuin ikisade? -verkkokurssi

Ohjattu kurssi alkaa 2.6. Verkkokurssilla toisiin ollaan yhteyksissä kirjoittamalla. Kursseille haetaan ja mukaan valitaan pieni ryhmä osallistujia. Kurssi jatkuu juhannuksen yli.

Koko kesän ajan on myös mahdollisuus osallistua itseopiskelukurssille Masennus kuin ikisade?, jonka sisällön ovat tuottaneet masennuksen itse kokeneet ihmiset. Kurssi on avoin myös läheisille ja ammattilaisille.

Kello viiden tee -puhelinryhmä

Puhelinryhmän toiminta on alkanut 14.5. ja jatkuu juhannusviikolle. Ryhmään otetaan kerralla max. 5 henkilöä ja puhelu on osallistujille maksuton.

Luonnosta hyvää mieltä -puhelinryhmä

Puhelinryhmä kokoontuu neljästi 1.6. alkaen. Ryhmään otetaan kerralla max. 4 henkilöä ja puhelu on osallistujille maksuton.

 

Lisätietoja kaikista kursseista ja ryhmistä löydät osoitteesta: www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri 
Kirjoita hakukenttään etsimäsi kurssin nimi.

Lisätietoja neuvonnan palveluista ja aukioloajoista löydät osoitteesta: www.mtkl.fi/mista-apua

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.