Hyppää sisältöön

Radio Rock Mielenterveyden keskusliiton tukijaksi

Radio Rockilla vietetään marraskuussa Mielenterveyskuukautta, kun kanava on 100 % Mielenterveyden keskusliiton tukena. Kuukauden aikana kanavalla puhutaan avoimesti erilaisista mielenterveyteen liittyvistä asioista ja tuodaan esiin mielenterveysongelmia kokeneiden ääni ja kokemuksia.

Puhujien joukossa ovat mm. Herra Ylppö, Toni Wirtanen, Henri Alén ja Touko Aalto. Lisäksi Radio Rock on yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa toteuttanut Suplassa julkaistavan podcast-sarjan mielenterveysviikon teeman ympärille. Jone Nikulan luotsaamassa podcastissa keskustellaan mielenterveyden aiheista asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa:

Runsaat 30 vuotta haastatteluja tehneenä voin rehellisesti sanoa, että mielenterveyssarjan tekeminen erosi vaalitenteistä, bändihaastatteluista ja talousjutuista siinä, että koskaan ei yhden laajemman asiakokonaisuuden alle ole osunut kymmentä yhtä fiksua ja analyyttistä haastateltavaa.

Marraskuussa vietetään myös Mielenterveysviikkoa 15.–22.11.2020. Kansallisen mielenterveysviikon teemana on tänä vuonna Mistä tietää? Teema herättelee pohtimaan omaa vointiaan ja jaksamistaan sekä kertoo käytännön esimerkkejä siitä, miten mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat tunnistaneet omalla kohdallaan, että on aika hakea apua. Radio Rockin ohjelmapäällikkö Juha Kortelainen näitä teemoja tuodaan vahvasti esiin myös Radio Rockilla:

”Mielenterveyden haasteet koskettavat meistä todennäköisesti jokaista elämämme varrella ja nopea avunsaanti on äärimmäisen tärkeää, jotta näistä asioista ei pääse kasvamaan liian haastavia kenellekään. Radio Rockin erityisen vahvasti tavoittamat miehet ovat valitettavasti yhä tässä asiassa niitä, jotka purevat hammasta liiankin kauan ja antavat ongelmien kasaantua.”

Toivomme, että tämä kampanja tavoittaisi mahdollisimman monen mielenterveysongelmien parissa painivan, lisäisi tietoa ja rohkaisisi pyytämään apua. Kukaan ei ole, eikä saa jäädä yksin näiden haastavien asioiden kanssa.

Mielenterveyden ongelmat ovat hyvin yleisiä. Vuosittain 1,5 prosenttia suomalaisista sairastuu johonkin mielenterveyden häiriöön ja joka viides suomalainen sairastaa jotakin mielenterveyden häiriötä. Ainakin joka kymmenes tai ehkä jopa joka viides suomalainen kokee elämänsä varrella ainakin yhden vakavan masennusjakson. 33 prosenttia mielenterveysongelmia kokeneista kertoo hävenneensä hoitoon hakeutumista.

Mielenterveyden keskusliiton vaikuttamisviestinnän asiantuntija Henna-Riikka Myrskylä kiittelee Radio Rockin vastuunkantoa yhteiskunnallisen asian esiin nostamiseksi:

”On upeaa, että Radio Rock tuntee yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuutensa ja halusi lähteä tähän yhteistyöhön. Mielenterveys ja miehet aiheena on ollut perinteisesti vaikea yhdistää, ehkä juuri perinteisen mieskuvan tai vallitsevien stereotypioiden vuoksi. Rockin kaltainen kanava, jolla uskottavuus on vahva omassa porukassaan, voi vaikuttaa yhteiskunnallisiin asenteisiin nostamalla keskusteluun vähemmän porukassa puhuttuja aiheita ja normalisoida niitä.”

Marraskuussa 2020 Radio Rock on 100 prosenttisesti Mielenterveyden keskusliiton tukena. Suplassa sarja on kuunneltavissa täällä.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.