Hyppää sisältöön

Duudsoneiden Rajoilla-podcastsarja antaa työkaluja itsestä huolen pitämiseen

Duudsoneiden ja Mielenterveyden keskusliiton yhdessä tekemässä Rajoilla-podcastsarjassa Duudsonit pohtivat yhdessä julkisuudesta tuttujen ihmisten kanssa niitä rajoja, joita he ovat joutuneet ja pystyneet ylittämään ja oppeja siitä, miten kukin on löytänyt omat rajansa.

Seitsemän osaisessa sarjassa Duudsoneiden vieraina käyvät Sanni, Mikael Gabriel, Pete Parkkonen, Arman Alizad, Kalle LambergElina Gustafsson ja Heikki Sorsa. Jokaisessa jaksossa kaksi Duudsonia keskustelee vieraan kanssa niistä rajoista, joita tämä on elämänsä aikana joutunut ylittämään.

Katso ja kuuntele Mikael Gabrielin jakso
Katso ja kuuntele Pete Parkkosen jakso 
Katso ja kuuntele Elina Gustafssonin jakso
Katso ja kuuntele Arman Alizadin jakso
Katso ja kuuntele Kalle Lambergin jakso
Katso ja kuuntele Heikki Sorsan jakso
Katso ja kuuntele Sannin jakso

”Siinä on jotain todella inhimillistä, kun näin menestyneet ja tunnetut julkisuuden henkilöt avaavat rohkeasti omia kokemuksiaan erilaisista haasteista, ahdistuksesta, masennuksesta, terapiasta ja opeista, joihin nämä kokemukset on johtaneet. Tässä ollaan armollisuuden ja jaetun ihmisyyden kokemuksen äärellä. Uskon että Rajoilla-podcastsarja auttaa kuuntelijoita oman mielen ymmärtämisessä ja ennen kaikkea juurikin olemaan armollisempi itselleen”, Duudsoneiden Jarno Laasala pohtii.

Sarjan kantavana teemana on nimensä mukaisesti rajat, mutta kukin jakso on teemallisesti täysin uniikki. Jaksoissa annetaan työkaluja muun muassa arvojen, pelkojen, ympäristön aiheuttaman paineen, koulukiusaamisen, itsetunnon, jännittämisen, palautumisen ja yksinäisyyden käsittelyyn:

“Vaikka kaikki vieraat ovat oman alansa superjulkkiksia, oli ihana kuulla, kuinka universaaleiden asioiden äärellä kaikki ovat. Samaistumispinta käsiteltäviin asioihin tavallisen ihmisen näkökulmasta on hämmästyttävä. Rajojen ylittäminen johtaa usein kasvuun, jota emme juuri siinä hetkessä ymmärrä ja tämä kuuluu vahvasti kaikissa jaksoissa”, kertoo Mielenterveyden keskusliiton vaikuttamisviestinnän asiantuntija Henna-Riikka Myrskylä.

Sarja on toteutettu Suomessa vielä melko tuntemattomalla konseptilla

Rajoilla-podcast on äänentoistopalvelujen lisäksi kuunneltavissa ja samalla myös katsottavissa YouTubessa.

”Koska sarjassa keskustellaan hyvin henkilökohtaisista asioista ja kokemuksista, halusimme toivottaa kuulijat tervetulleeksi samaan huoneeseen keskustelijoiden kanssa. Kuva tuo huomattavaa lisäarvoa ja antaa vieraalle aikaa pohtia asioita. Podcastit on usein leikattu melko nopeatempoisiksi, jolloin vieraasta saattaa tulla vähän konemainenkin olo. Toivon, että lämpö välittyy katsojille tätä kautta”, kertoo sarjan käsikirjoittanut ja tuottanut Myrskylä.

Rajoilla-podcastsarjan ensimmäinen osa julkaistiin maanantaina 5.4.2021 Spotifyssa ja YouTubessa.

 

#rajoillapodcast

Duudsonit on nimetty Mielenterveyden keskusliiton 50-vuotisjuhlavuoden Hyvän mielen lähettiläiksi. Rajoilla-podcastsarja on osa Hyvän mielen lähettiläs 2021 -yhteistyötä.

 

Lisätiedot:

Lisätietoja podcastista: Henna-Riikka Myrskylä, 050 574 3586 tai henna-riikka.myrskyla@mtkl.fi
Haastattelupyynnöt: Anna Björklund, anna.bjorklund@rabbitmerch.com

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.