Hyppää sisältöön

Liittokokouksen kaikki päätökset

Mielenterveyden keskusliiton Valta ja vastuu -liittokokous 12.-13.12. on päättynyt. Puheenjohtajaksi valittiin Tarmo Raatikainen, valtuustoa johtaa Jyrki Nieminen ja valtuuston uusi varapuheenjohtaja on Anna-Liisa Lämsä. Tästä artikkelista löydät hallituksen ja valtuuston jäsenet sekä muut kokouksen päätökset. Kiitos edustajille!

13.12. klo 14.20

Vilkas keskustelu kohdassa Muut asiat on päättynyt ja vuoden 2020 liittokokous on saatu päätökseen. Kiitos kaikille kokousedustajille ja onnea luottamushenkilöille!

13.12. klo 13.45

Kokouksen keskustelu jatkuu vilkkaana edustajien esittämistä erilaisista aiheista. Esityslistaan ennalta merkityistä asioista on nyt tehty päätös. Odotamme vielä, nouseeko lopuksi mahdollisia päätösesityksiä jostain asiasta.

13.12. klo 13.22

Jäsenyhdistysten aloitteet ja hallituksen vastaukset niihin merkittiin tiedoksi. Lopuksi käsittelyssä mm. ilmoitusluontoiset asiat.

13.12. klo 12.55

Kokous jatkaa jäsenyhdistysten aloitteiden käsittelyllä.

13.12. klo 12.35

Liittokokous on lounastauolla ja jatkaa klo 12.50. Hallitukseen ja valtuustoon valittujen nimilistat löytyvät kahdesta edellisestä päivityksestä tuosta alta.

13.12. klo 12.30

Kokous on nyt tehnyt viikonlopun kaikki henkilövalinnat. Uusin päätös eli uusien valtuutettujen nimet löytyvät edellisestä päivityksestä tuosta alta. Tässä vielä kertauksena uusi hallitus:

Mirva Heino (Pori), Eveliina Lafghani, Riikka Nieminen ja Satu Ojala (Helsinki), Johanna Pappila (Jyväskylä), Markus Raivio (Porvoo), Raimo Tilli (Kuopio) ja Päivi Vuokila-Oikkonen (Oulu).

Liittohallitus valitsee varapuheenjohtajan keskuudestaan itse.

13.12. klo 12.20

Mielenterveyden keskusliiton liittovaltuusto kaudelle 2021 – 2023 on:

Markku Forsström, Vesa Himanen, Jaana Holmström, Asko Husso, Tiina Hyttinen, Mikko Hyötyniemi, Sami Juntunen, Mervi Juuri

Mikko Kangas, Johanna Karelahti, Ritva Kemppainen, Rosa-Maria Keskivaara, Riitta Korhonen, Tarja Korhonen, Mika-Petri Lauronen, Eliisa Lindvall-Ez-Zyraoy

Juha Myller, Jukka Niemi, Pasi Parpala, Veli-Matti Saajala, Tuula Samulin, Seppo Sundman, Rauli Taimi, Arja Tuomioja ja Pia Vahekoski.

Onnea uusille valtuutetuille!

13.12. klo 11.46

Puheet on pidetty ja äänestys on parhaillaan käynnissä.

13.12. klo 11.03

Valtuustoehdokkaiden esittelyt ovat parhaillaan käynnissä. Ensin katsotaan ennakkoon lähetetyt esittelyvideot, joita on reilut 15 kappaletta. Sen jälkeen esittäytyvät loput ehdokkaat halutessaan suorana Zoom-kokousalustalla. Korjaus klo 11.05: esittelyvideon tehneet ehdokkaat saavat valita, esittäytyvätkö reaaliajassa, jos video on jo esitetty aiempien henkilövalintojen yhteydessä.

13.12. klo 10.41

Kokous pitää parhaillaan lyhyttä taukoa, minkä jälkeen valitaan liittovaltuuston 25 jäsentä. Valtuuston valinnan jälkeen käsitellään jäsenyhdistysten aloitteet, minkä jälkeen kokous on päättämistä vaille pidetty.

Eilen valitun hallituksen kokoonpano löytyy tästä. Voit seurata liittokokouksen kulkua myös sosiaalisessa mediassa:

MTKL Yhdistysuutiset Facebookissa

Liiton Facebook-sivulla

13.12. klo 10.31

Päivän kolmas äänestys on päättynyt. Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Lämsä Oulusta.

13.12. klo 10.06

Seuraavaksi valitaan valtuustolle varapuheenjohtaja. Sitä ennen käytiin pitkä, äänestykseen päätynyt keskustelu valintatavasta ja todettiin, että sähköinen äänestys on helppoa ja sähköinen ääntenlaskenta nopeaa.

13.12. klo 9.36

Liittovaltuuston puheenjohtaja kaudelle 2021 – 2023 on nyt valittu: tehtävässä valittiin jatkamaan Jyrki Nieminen Tampereelta.

13.12. klo 9.17

Ehdokkaita on kolme: Anna-Liisa Lämsä Oulusta, Jyrki Nieminen Tampereelta ja Seppo Sundman Karjaalta. Puheenvuorot on pidetty ja äänestys parhaillaan käynnissä.

13.12. klo 9.02

Päivän vaaleista ensimmäinen on liittovaltuuston puheenjohtajan valinta.

13.12. klo 8.59

Liittokokouksen toinen päivä alkoi juuri kevyen rupattelun merkeissä. Kokous käynnistyy tasan klo 9.00.

12.12. klo 16.22

Mielenterveyden keskusliiton hallituksen jäsenet 2021-23 ovat: Mirva Heino Porista, Eveliina Lafghani, Riikka Nieminen ja Satu Ojala Helsingistä, Johanna Pappila Jyväskylästä, Markus Raivio Porvoosta, Raimo Tilli Kuopiosta ja Päivi Vuokila-Oikkonen Oulusta. Kiitos ensimmäisestä kokouspäivästä, huomenna jatketaan klo 9.00!

12.12. klo 16.02

Hallitukseen ehdolla olevien esittäytymiset on nyt kuultu ja äänestys on menossa.

12.12. klo 15.15

Liiton hallitukseen ja valtuustoon ehdolla olevilta mielenterveysyhdistysten edustajilta tuli ennakkoon yli 25 esittelyvideota. Kokous tutustuu parhaillaan hallitukseen pyrkivien ehdokkaiden esittelyihin.

12.12. klo 14.49

Liiton puheenjohtaja seuraavalle kolmivuotiskaudelle on nyt valittu. Hän on tuttu nimi jo edelliseltä kaudelta eli Tarmo Raatikainen Kuusamosta. Seuraavaksi valitaan hallituksen jäsenet.

12.12. klo 14.06

Katsaus merkittiin tiedoksi ja seuraavaksi siirrytään liiton puheenjohtajavaaliin. Ennakkoon ehdokkaita on ilmoitettu kaksi: KoKoa ry:n puheenjohtaja Riikka Nieminen ja liiton nykyinen puheenjohtaja Tarmo Raatikainen. Kokouksessa asetettiin lisäksi ehdolle liiton valtuuston nykyinen puheenjohtaja Jyrki Nieminen. Seuraavaksi ehdokkaat esittäytyvät ja sitten äänestetään.

12.12. klo 13.16

Tervetuloa takaisin seuraamaan kokousta! Seuraavaksi toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja talousjohtaja Tuija Sarkama esittelevät toimintaa liittokokouskaudelta 2017-2020 sekä ensi ja seuraavan vuoden näkymiä.

12.12. klo 12.23

Kolmas päätös tehtiin kannatusjäsenmaksuista: henkilöjäsenille 50 euroa ja yrityksille ja muille yhteisöjäsenille vähintään 500 euroa. Kokous siirtyi lounastauolle ja jatkuu klo 13.15.

12.12. klo 11.57

Jäsenyhdistysten jäsenmaksu liitolle määräytyy yhdistyksen oman jäsenmäärän mukaan. Liittokokous teki toisen päätöksensä: se on ensi vuodesta lähtien se on 4 euroa/jäsen.

12.12. klo 11.15

Liittokokous teki ensimmäisen päätöksensä: sääntöuudistusta ei tässä liittokokouksessa käsitellä lainkaan. Sääntöluonnos palautettiin siis valmisteluun.

12.12. klo 10.57

Kokouksessa päästiin juuri testaamaan sähköistä äänestämistä, kun tehdään päätöksiä henkilövalintojen ja sääntöuudistuksen käsittelyjärjestyksestä.

12.12. klo 10.05

Liiton nykyinen puheenjohtaja Tarmo Raatikainen avasi kokouksen Kuusamon Mielenterveyden Hyvän mielen palveluasemalta. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Merja Karinen, joka on kokousväelle tuttu liiton entisenä lakimiehenä. Kokouksen sihteereinä toimivat nykyinen lakimies Oskari Korhonen ja yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi. Kokouksen järjestäytyminen jatkuu.

12.12. klo 9.50

Tänään kokouksessa käsitellään sääntöuudistusta ja valitaan liitolle hallituksen ja valtuuston puheenjohtaja. Kokousedustajia on juuri alettu päästää sisään ja yhteyksiä testataan: Helsinki, Tampere, Forssa, Siilinjärvi, Seinäjoki, Kaavi, Oulu, Kuopio, Raahe, Outokumpu, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Salo… Paikalla on 62 jäsenyhdistyksen edustajia.

12.12. klo 9.40

Liittokokouksen linkki on avattu ja Helsingin toimistolla valmistelut alkavat olla loppusuoralla. Koronarajoitusten vuoksi kokouksen järjestäjiä on koko toimistolla paikalla alle 10 henkilöä ja kaikki käyttävät kasvomaskeja. Kuvassa Merja Karinen ja Helena Koskelo-Suomi tarkistavat yhteyksiä.

12.12. klo 9.05

Tervetuloa seuraamaan Mielenterveyden keskusliiton ensimmäistä verkossa toteutettavaa liittokokousta. Kerromme kokouksen kulusta ja päätöksistä tässä jatkuvasti päivittyvässä artikkelissa sekä lauantaina että sunnuntaina. Kokouskuulumisia on tulossa myös sosiaalisessa mediassa:

MTKL Yhdistysuutiset Facebookissa

Liiton Facebook-sivulla

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.