Hyppää sisältöön

Skutsi kuulee -ohjelma sai lähes 30 000 euroa Partioaitan Ympäristöbonusta

Vuoden 2022 aikana kertynyt Partioaitan Ympäristöbonus jaettiin torstaina 26. tammikuuta. Mielenterveyden keskusliiton Skutsi kuulee -ohjelma sai potista 29 806 euroa. Kiitos Partioaitta ja 365-klubilaiset!

Partioaitta on julkistanut vuonna 2022 kertyneen Ympäristöbonuksen. Ympäristöbonuksen muodostaa yksi prosentti ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden myyntiin erikoistuneen Partioaitan 365-klubilaisten tekemien ostosten summasta. Viime vuonna bonusta kertyi 149 028 euroa, ja se jaettiin tasan viidelle kohteelle. Yksi kohteista on Mielenterveyden keskusliiton Skutsi kuulee -ohjelma, jonka osuus bonuksesta on huikeat 29 806 euroa.

Muita Ympäristöbonuksen saajia ovat Luonnonperintösäätiö, Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Malike-toiminta ja Pidä Saaristo Siistinä ry.

Skutsi kuulee -ohjelma tukee nuorten aikuisten myönteisen luontosuhteen rakentumista ja vahvistaa kokonaisvaltaista hyvinvointia luonnossa toimimisen kautta. Luonnossa liikkuminen auttaa ehkäisemään ja korjaamaan mielenterveyshaasteista johtuvia ongelmia kuten yksinäisyyttä, syrjäytymistä ja passivoitumista.

– Olen todella onnellinen siitä, että nämä asiat ja meidän ideamme koetaan tärkeiksi. Näen tämän astinlautana entistä isompaan ja pysyvämpään nuorten luontotoimintaan liitossa, sanoo Mielenterveyden keskusliiton kehittämiskoordinaattori ja Skutsi kuulee -ohjelman ohjelmapäällikkö Julia Sillanpää.

Skutsi kuulee -ohjelma tarjoaa nuorille kolme erilaista matalan kynnyksen tapaa kehittää ja vahvistaa omaa luontosuhdetta ja löytää luonnosta hyvinvointia: Luontoliikuntakursseilla pääsee kokeilemaan erilaisia luonnossa liikkumisen tapoja. Luontolähetin kanssa taas voi lähteä yhdessä tutustumaan lähiluontoon. Koko Suomen kattava Skutsirasti-verkosto puolestaan kutsuu liikkumaan Suomen kauneimpiin luontokohteisiin.

– Saamamme summa yllätti. En osannut toivoa noin isoa pottia. Se mahdollistaa meille kaikkien kolmen toimintalinjan laadukkaan toteuttamisen pilottivuonna, Sillanpää sanoo.

Yllättynyt ja tyytyväinen oli myös Mielenterveyden keskusliiton liikunta-asiantuntija Kati Rantonen.

– Olemme vuoden 2022 tammikuusta asti suunnitelleet toimintaa. On mahtavaa, että nyt pääsemme sitä toteuttamaan, Rantonen sanoo.

Hän toivoo, että Skutsi kuulee -ohjelman kautta ihmiset löytävät luonnosta mielen hyvinvointia ja saavat kipinän lähteä luontoon uudestaan.

Lue lisää Skutsi kuulee -ohjelmasta.

Katso tallenne Partioitan Ympäristöbonuksen julkistamislähetyksestä:

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.