Hyppää sisältöön

Keskity kenkiin -läsnäoloharjoitus

Lyhyt läsnäoloharjoitus, jonka voit tehdä missä vain liikkeellä ollessasi. Ota pieni hetki itsellesi, rauhoita mieltä ja kehoa.

Podcast tekstinä Keskity kenkiin Laske katse alas kenkiisi ja tutki niitä levollisesti. Kiinnitä ensimmäiseksi huomio kenkiesi väritykseen: Minkä väriset ne ovat? Onko niissä useampaa väriä? Mitä väri tuo sinulle mieleen? Entä onko niiden pinnassa tahroja tai kulumia? Muistatko mistä kulumat ovat tulleet? Seuraavaksi tarkastele kenkien kiinnitystä: Kiinnitetäänkö ne nauhalla, vetoketjulla vai tarroilla? Kenties nauhat ovat jo vanhat ja kuluneet tai vetoketju hangoittelee ajoittain? Vai ovatko kenkäsi päälle sujautettavaa mallia? Entä miltä kengät tuntuvat jaloissasi? Siirtele painoa hiljalleen kantapäiltä päkiöille. Anna liikkeen keinuttaa sinua hellästi. Miltä painon siirtyminen tuntuu? Siirtyykö paino kevyesti ja antavatko kengät jalalle tukea? Vai tuntuuko painon siirtyminen vaikealta? Miltä kengän pohjat tuntuvat? Kuin pehmeältä vaahtomuovilta? Kovalta kiveltä? Muhkuraiselta hiekkatieltä? Ja viimeiseksi: jos antaisit kengillesi nimen, mikä se olisi? Tämän harjoituksen voit tehdä missä vain liikkeellä ollessasi, jos tunnet ahdistuksen nousevan

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.