Hyppää sisältöön

Materiaalipankki

Voit hakea materiaaleja tiedostotyypin, aihealueen tai hakusanan avulla.

Oppaat

Näkökulmana toipuminen

Kymmenen ajatusta toipumisen näkökulmasta. Millaisia kaikkia asioita toivo tarkoittaa lopulta arjessa? Mikä on tärkeää?

Lataa
Tehtävät

Olisitko ystäväsi?

Monesti on helpompi olla ystävällinen ja kiltti toisille kuin omalle itselleen. Kuinka lisätä itsemyötätuntoa ja olla itselleen kiltti?

Lataa
Oppaat

Olohuoneen osallistujat: Aktiiviset taukokortit

Helppoja vinkkejä ihmisille, joita liikunta ei kiinnosta yhtään ja jotka kuulevat kotisohvan kuiskeen voimakkaana. Pienenpieniä taukotuokioita tuolijumpasta ilmakirjoitukseen ja taukotansseihin, joita kokeilla vaikka omassa olohuoneessa.

Avaa
Oppaat

Olohuoneen osallistujat: Ryhmätapaamiset

Olohuoneen osallistujat: Ryhmätapaamisten materiaali. Erilaisia kivoja harjoitteita liikuntaan kehorummutuksesta pallohierontaan  ja keskusteluideoita ryhmän tsempparille.

 

 

Lataa
Oppaat

Olohuoneen osallistujat: Työkirja

Olohuoneen osallisujat-työkirja ryhmien tsempparin tueksi. Tavoitteena on ylittää yhdessä liikunnan esteitä ja löytää liikunnan hyötyjä ja tukea mm. masennukseen ja ahdistuneisuuteen.

 

Lataa
Tehtävät

Onnistumisen päiväkirja

Kun voimat ovat vähissä, tavallisetkin asiat voivat tuntua vaikeilta. Toisaalta, jaksoitko nousta sängystä? Kävitkö ulkona ja veit roskapussin tai kävit kaupassa? Ne ovat väsyneenä isoja onnistumisia!

Onnistumisen päiväkirjaan merkitään joka päivälle pieniä ja suuria onnistumisia.

Lataa
Oppaat

Opas kokemusasiantuntijatoimintaan

Opas kokemusasiantuntijalle tai sellaiseksi aikovalle, heidän kanssaan toimiville ammattilaisille tai tahoille sekä etuuksista päättäville viranomaisille.

 

Lataa
Oppaat

Opas sairauden aiheuttaman haitan kuvaamiseksi

Minkälaisia vaikeuksia mielenterveyden ongelmat tuovat mukanaan ihmisen arkiseen toimintakykyyn? Kuinka kuvata erityinen avuntarve  hakemuksiin niin, että tarvitut palvelut ja taloudellinen tuki varmistetaan?

Lataa

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.