Hyppää sisältöön

Materiaalipankki

Voit hakea materiaaleja tiedostotyypin, aihealueen tai hakusanan avulla.

Tehtävät

Millainen sinä olet ? -tutustumisharjoitus

Tutustumiseen voi joskus kaivata apua. Millainen sinä olet? -harjoitus tarjoaa monenlaisia apukysymyksiä tutustumiseen.Harjoitus on kehitetty osana Omat Avaimet -toimintaa ja se soveltuu erityisesti ryhmäkäyttöön.

Lataa

Minari-opas ohjaajille

Ohjaajan opas neljään minivoimavaravalmennuskertaan nuorten ryhmälle. Teemoina some, itsemyötätunto, stressi ja hyvä elämä.

Avaa
Tehtävät

Minä ja mun tunteet

Millaisia tunteita tunnet usein? Entä harvoin? Ovatko ne voimakkaita, vaihtelevia vai alati taustalla? Tunteiden tunnistamine ei aina ole helppoa, mutta harjoittelu kannattaa. Minä ja mun tunteet -tehtävä auttaa alkuun.

Lataa
Tehtävät

Minä ja tunteeni

Millaisia tunteita minulla on? Mitä niistä useimmiten? Tai mitä on vaikea sietää? Harjoitus auttaa tunnistamaan tunteita ja niitä herättäviä asioita.

Harjoitus on kehitetty Omat Avaimet -toiminnassa ja sopii niin yksilö – kuin ryhmätyöhön.

Lataa
Tehtävät

Missä olet, minne olet matkalla?

Tunnistatko kuvan hahmoista itsesi? Tehtävä auttaa pohtimaan, missä tilanteessa ja tunnelmissa olet juuri nyt. Missä haluaisit olla?

Lataa
Tehtävät

Miten arvot toteutuvat?

Arvojen aarrearkku-tehtävän jälkeen voit miettiä sitä, miten tärkeimmät arvosi todella toteutuvat elämässäsi.

Lataa
Tehtävät

Mitä kerrot, jos kysyn?

Mikä on sinulle kaikkein tärkeintä? Tai milloin kadotat ajantajun? Kysymyksiä, joihin ei aina ole helppo vastata. Mutta vastaukset kertovat paljon sinusta.

Lataa
Oppaat

Narrakortit

Narrakortit toimivat ryhmänohjaajan tukena: Kuinka auttaa nuoria kertomaan tilanteestaan, tunteistaan, ajatuksistaan. Oppaassa on useita vinkkejä, miten käyttää kortteja.

Avaa

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.