Hyppää sisältöön

Kun Mörkö A. muutti meille asumaan

Masennusta sairastavat sadat tuhannet suomalaiset, ja monella heistä on pieniä lapsia. Mikä lasta vanhemman sairaudessa kummastuttaa, mikä pelottaa ja miten siitä voisi hänelle kertoa? Laura Happosella on tarjota yksi ratkaisu: hän kirjoitti ja kuvitti sadun, jossa Mörkö Asennus tekee pesänsä äidin hiuksiin.

Tämän viikon tarinan nimi on Äiti ja M. Asennus ja se syntyi tarpeesta käsitellä masennusta lapselle sopivalla tasolla ja kielellä. Tarinan kirjoittaja ja kuvittaja Laura Happonen kertoo sadun synnystä näin:

”Keväällä 2018 sairastuin vaikeaan masennukseen, josta toipuminen vei pitkään.

Osana omaa toipumisprosessiani syntyi satu masennuspeikosta. Olen itsekin äiti, ja halusin sanoittaa lapsilleni masennusta. Nuorimmaiseni oli tuolloin vasta 3-vuotias, eikä ymmärtänyt miksi äiti on kipeä. Mörkö Asennus kuitenkin auttoi käsittelemään asiaa lapsentasoisesti.

Myöhemmin ystävät ja perhe kannustivat jakamaan tarinani, koska siitä voisi olla apua myös muille. Samalla halusin päästä eroon masennuksen ja mielenterveysongelmien stigmasta, kertoa rohkeasti että kuka tahansa voi sairastua – ja parantua.”

M.Asennus – katso ja tulosta tarina pdf-muodossa

Selaile sähköistä vihkoa:

Vinkki: Saat vihkon suuremmaksi ja helpommin luettavaksi, kun klikkaat kansikuvan keskellä olevaa neliötä (Full screen).

 

 

Mielenterveyden keskusliitto viettää 2021 50-vuotisjuhlavuottaan ja julkaisee vuoden aikana 50 tarinaa mielenterveydestä.

Tutustu aiemmin julkaisuihin tarinoihin.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.